Dozvoljeno kretanje u Varaždinskoj županiji bez e-Propusnica

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je u nedjelju, 19. travnja 2020. donio Odluku o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Varaždinske županije.

Odluka je donesena na temelju prijedloga Stožera civilne zaštite Varaždinske županije od 19. travnja 2020. godine, kojoj su prethodili sporazumi jedinica lokalnih samouprava oko gradova Ivanec, Ludbreg, Novi Marof i Varaždin. Od dana ukidanja mjere napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka za područje Varaždinske županije, e-Propusnica je potrebna samo za odlazak na područje druge županije.

Općina Maruševec je u zajedničkoj inicijativi s općinama Bednja, Klenovnik, Donja Voća te gradovima Ivanec i Lepoglava te uz podršku Policijske postaje Ivanec još u utorak 7. travnja ove godine sklopila Sporazum o zajedničkom koordiniranju poslova i aktivnosti djelovanja civilne zaštite na spomenutim područjima.

No, zbog naknadno dostavljenih uputa Stožera civilne zaštite RH, Općinsko vijeće Općine Maruševec na izvanrednoj je sjednici 15. travnja jednoglasno donijelo Odluku o zajedničkom obavljanju poslova civilne zaštite u izdavanju propusnica za ulazak i izlazak s mjesta prebivališta i stalnog boravka na području gradova Ivanec i Lepoglava te općina  Klenovnik, Maruševec i Donja Voća. Cilj Odluke je bio da se građanima, koji imaju prebivalište ili stalno boravište na području ovih gradova i općina, omogući kretanje bez propusnica, naravno uz obvezu strogog poštivanja svih propisanih epidemioloških mjera socijalne distanciranja i ne zadržavanja na javnih prostorima.

O ovakvom režimu dnevnih migracija pozitivno su se očitovali županijski Zavod za javno zdravstvo i županijski Stožer civilne zaštite, ocijenivši da trenutačna epidemiološka situacija u ivanečkome kraju omogućava kretanje građana bez propusnica.

Stožer civilne zaštite Općine Maruševec će i dalje izdavati e-Propusnice za građane koji isključivo iz nužnih potreba moraju na područje drugih županija. Putem sustava e-Građani ili internetskih stanica Općine Maruševec ili osobno, građani mogu zatražiti e-Propusnicu za nužne odlaske.

Općina Maruševec i Stožer civilne zaštite Općine Maruševec zahvaljuju svim građanima koji se odgovorno i svjesno svo ovo vrijeme pridržavaju svih donesenih mjera nacionalnog Stožera civilne zaštite. Samo na taj ćemo način kao i do sada, zajedno doprinijeti smanjenju širenja koronavirusa i ostati i dalje općina bez zaraženih ljudi.

Promjena veličine fonta
Kontrast