Održan okrugli stol u povodu 120. obljetnice rođenja Gustava Krkleca

U Studijskoj čitaonici Gradske knjižnice u Varaždinu u povodu obilježavanja 120. godišnjice rođenja pjesnika i književnika Gustava Krkleca održan je okrugli stol. Skup su organizirali Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti – Zavod za znanstveni rad u Varaždinu, Gradska knjižnica i čitaonica Metel Ožegović Varaždin, te Matica Hrvatska – ogranak Varaždin i Društvo prijatelja dvorca Maruševca.

Na skupu koji je okupio brojne građane, o životu Gustava Krkleca govorili su upravitelj Zavoda za znanstveni rad HAZU u Varaždinu, dr. sc. Vladimir Huzjan, predsjednik varaždinskog ogranka Matice hrvatske, književnik mr. sc. Ernest Fišer, član Društva hrvatskih književnika mr. sc. Denis Peričić, Andreja Poljan iz Gradske knjižnice Varazdin te predsjednica Udruge prijatelja dvorca Maruševca mr. sc. Blanka Glavica Ječmenica.

U ispunjenoj čitaonici varaždinske knjižnice, okrugli stol pratio je i zamjenik načelnika Mario Klapša.

Osim okruglog stola, u povodu obilježavanja 120. godišnjice rođenja Gustava Krkleca održat će se prigodni program i u Maruševcu. Postavljanje vijenca na spomen ploču Gustavu Krklecu u Maruševcu održat će se u nedjelju, 23. lipnja u 18 i 30 sati, na adresi Maruševec 8, nakon čega će uslijediti prigodni kulturno-umjetnički program u zgradi Općine Maruševec, u kojemu će sudjelovati učenici Osnovne škole Gustava Krkleca Maruševec te KUD Klaruš Maruševec.

 

Promjena veličine fonta
Kontrast