Potpisani ugovori za financiranje programa i projekata udruga u 2019. godini

U prostorijama Općine Maruševec održano je potpisivanje ugovora s predstavnicima udrugama čiji su programi i projekti zadovoljili kriterije općinskog Javnog poziva za financiranje programa i projekata udruga od interesa za opće dobro.

Potpisivanju ugovora nazočili su načelnik Općine Maruševec Damir Šprem i njegov zamjenik Mario Klapša. Načelnik Šprem pozdravio je okupljene i izrazio svoje zadovoljstvo brojem prijava programa i projekata koji doprinose razvoju civilnog društva u Općini Maruševec. –Iako već godinama „nagrađujemo“ udruge koje djeluju na našem području za svoje prijavljene aktivnosti, Općina Maruševec spremna je podržati svaku dodatnu aktivnost članica i članova udruga ako to vodi ka dodatnom iskoraku u odnosu na dosadašnje aktivnosti. Na našem području djeluje puno aktivnih udruga i drago mi je da danas možemo potpisati ugovore za financijsku pomoć koja će im koristiti u kvalitetnoj realizaciji prijavljenih programa i projekata, rekao je tom prilikom načelnik Šprem.

Zamjenik načelnik Mario Klapša kazao je čestitao je predstavnicima udruga na kvalitetno pripremljenim programima i projektima. –Bez vaših društvenih aktivnosti kvaliteta života u našoj općini sigurno ne bi bila na ovoj visini, pa smo zato i odlučili podržati svaki prijavljeni projekt i program. Njihovom provedbom predstavljate sve nas, svoju općinu, ostvarujete rezultate izvan granica općine i države, te čuvate kulturu i tradiciju ovoga kraja, a u njihovoj raznolikosti zapravo leži pravo bogatstvo naše općine, rekao je zamjenik načelnika Klapša te dodao kako posebno vesele prijavljeni projekti koji naglasak stavljaju na aktivnosti i rad s djecom jer je najmlađe potrebno od malena zainteresirati ih za učenje, glazbu, ples, šah, kao i ostale sportske aktivnosti, da li kasnije bili uspješni ljudi.

Javni je poziv raspisan u veljači ove godine, a na poziv su pristigle 24 prijave, od strane 18 udruga s kojima je Općina Maruševec potpisala ugovore za koje je proračunu osigurano 275 tisuća kuna.

Promjena veličine fonta
Kontrast