Čestitamo Međunarodni dan sestrinstva!

Svake se godine u svijetu 12. svibnja obilježava Međunarodni dan sestrinstva, kao poveznica s rođenjem začetnice modernog sestrinstva Florence Nightingale.

U trenutku kada smo suočeni s pandemijom COVID-19, iskrene čestitke i podršku upućujemo svim zaposlenicima u zdravstvenom sustavu koji neumorno rade na suzbijanju koronavirusa.

Na prvoj liniji borbe su zdravstveni djelatnici, a posebno medicinske sestre-tehničari svih profila i razine obrazovanja koji oboljelima pružaju potrebnu zdravstvenu njegu u posebnim uvjetima i okolnostima, riskirajući vlastito zdravlje u specifičnoj zaštitnoj opremi.

Kao jedina općina u Varaždinskoj županiji na čijem je području organizirano obrazovanje medicinskih sestara i tehničara, zalažemo se za ulaganje u obrazovanje, jačanje i prepoznavanje sestrinske uloge u zdravstvenom sustavu te pružanje podrške zdravstvenim radnicima u jačanju i provođenju promocije zdravlja i prevencije bolesti koji su važni za daljnji razvoj sestrinstva kao poziva u budućnosti.

Osjećaj za potrebe pacijenata, zrelost i emotivnost, nježnost i pažnja te odgovornost i samostalnost, značajke su tog jedinstvenog poziva. U jeku ove zdravstvene krize, pokazali ste i usadili svoje vrijednosti u pružanju zdravstvene skrbi našim građanima.

Hvala vam što svojim predanim humanim radom, strpljenjem i znanjem u ovim izazovnim trenucima utječete na očuvanje zdravlja sviju nas.

Načelnik Damir Šprem, zamjenik načelnika Mario Klapša i predsjednik Općinskog vijeća Marijan Fatiga

Promjena veličine fonta
Kontrast