Crveni križ traži volontere!

Gradskom društvu Crvenog križa Ivanec nedostaju volonteri van većih mjesta, općina i gradova. Općina Maruševec i Stožer civilne zaštite Općine Maruševec vas pozivaju da ispunite prijavnice na dnu stranice i pridružite se humanom timu GDCK Ivanec i pomognete svojim sugrađanima u potrebi u ovim kriznim vremenima.

Volontiranje naime čini samu srž izgradnje zajednice. Volontiranjem se promiče povjerenje i uzajamnost. Ljude se potiče da budu odgovorni građani i osigurava im se okolina u kojoj mogu učiti o dužnostima demokratskog uključivanja u život zajednice. (Strategija razvoja volonterstva Hrvatskog Crvenog križa, 2017.)

Na osnovu vaših znanja i iskustava postoji mogućnost da vas se uputi na različite edukacije na regionalnom, nacionalnom ili međunardonom nivou. Nakon toga postoji mogućnost sudjelovanja u različitim akcijama pomoći u Hrvatskoj ili svijetu.

Prijaviti se možete klikom ovdje. Ispunjavanjem prijavnice suglasni ste da vas GDCK Ivanec u slučaju potrebe za volonterima kontaktira za volontiranje. Suglasni ste također da prije bilo kakvog izlaska na teren morate proći edukaciju od strane Gradskog društva Crvenog križa Ivanec o samozaštitnom i zaštitnom ponašanju, i da u svim volonterskim aktivnostima morate biti obilježeni službenom odjećom Crvenog križa i koristiti zaštitnu opremu i ponašati se na siguran način (upute o sigurnom načinu ponašanja dobivate na edukaciji). Svi volonteri će biti ažurirati u bazu podataka te konstatirani u slučaju potrebe od Crvenog Križa.

Promjena veličine fonta
Kontrast