Dobar odaziv građana na predavanje Zajedno do zdravlja

U povodu obilježavanja 14. lipnja – Svjetskog dana darivatelja krvi kao i dolaska ljeta te svakodnevnih velikih vrućina, Udruga žena Maruša i Općina Maruševec za građane s područja Općine organizirali su preventivno zdravstveno predavanje pod nazivom Zajedno do zdravlja.

Uoči samog predavanja, u zgradi Općine Maruševec učenici i nastavnici Srednje škole Maruševec provodili su mjerenje krvnog tlaka, masnoće i šećeri u krvi te vrijednosti PSA (Prostatičnog Specifičnog Antigena), kojem su se odazvali brojni građani, što je razveselilo načelnika Općine Maruševec Damira Šprema i zamjenika načelnika Marija Klapšu koji je i sam pristupio mjerenju.

Okupljenima se obratila predsjednica Udruge žena Maruša Maruševec Mirjana Podbojec koja je predstavila najmlađu Udrugu na području Općine Maruševec, njezine ciljeve i aktivnosti te zahvalila svim institucijama koje su pomogle u organizaciji predavanja. Načelnik Damir Šprem zahvalio svim zdravstvenim djelatnicima koji su posvetili svoje vrijeme kako bi građani Općine Maruševec dobili informacije o svom trenutnom zdravstvenom stanju, ali i upute kako čuvati svoje zdravlje, posebice u vrijeme visokih temperatura.

Na predavanju o temi važnosti dobrovoljnog darivanja krvi govorili su predstavnici Gradskog društva Crvenog križa Ivanec Jasminka Ruhek te Odjela za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin Dina Nenadić, dr.med.. O prevenciji karcinoma prostate govorila je Sunčana Milić dr.med., dok su djelatnice Doma zdravlja Varaždinske županije Sandra Kirin dr.med. i patronažna sestra Anica Kolenko govorile o prevenciji karcinoma debelog crijeva i važnosti pravilne prehrane i kretanja. Osim današnje akcije mjerenja i preventivnog predavanja, u cilju pružanja skrbi korisnicima izvan zdravstvenih ustanova patronažne sestre Doma zdravlja Varaždinske županije tijekom cijele godine svakog četvrtka u jutarnjim terminima na području Općine Maruševec provode zdravstveno savjetovanje za sve zainteresirane građane.

Promjena veličine fonta
Kontrast