Dosta nam je šlamperaja u provedbi projekta Aglomeracije Varaždin na našem području!

Izjava za medije Damira Šprema, načelnika Općine Maruševec i Marijana Fatige, predsjednika Općinskog vijeća

Dosta nam je šlamperaja u provedbi projekta Aglomeracije Varaždin na našem području!

Općina Maruševec nakon vrlo neuspješne današnje koordinacije uključenih u projekt Aglomeracije Varaždin ovim putem i javno, opetovano iskazuje svoje duboko nezadovoljstvo provedbom projekta Aglomeracije Varaždin koja se provodi na području Općine Maruševec.

Prometnice na području Općine Maruševec koje su mjesecima nedovršene najbolje pokazuju razinu neodgovornosti i nespremnosti (da ne kažemo i šlamperaja) u provođenju projekta Aglomeracije Varaždin. Odgovornost za ovakvo stanje i zastoj projekta leži na izvođaču radova, ali i na investitoru (a to je u ovom slučaju Varkom), projektantski ured koji vodi projekt, te na nadzoru projekta. I zato nam je, kao izabranim općinskim predstavnicima, kao i svim našim građanima, dosta ovakvog neodgovornog i neposlovnog odnosa svih uključenih.

Kako građani svih naselja i mjesta na teritoriju Općine Maruševec ali nama susjednih mjesta svakodnevno koriste prometnice koje zbog projekta Aglomeracija Varaždin na području naše općine već mjesecima stoje nedovršene i predstavljaju izraziti sigurnost problem, Općina Maruševec zatražila je od investitora informacije o trenutnom stanju financiranja ovog projekta, koji je od velike važnost za sve nas, ali koji košta velika financijska sredstva.

Općinsko vodstvo, a uvjereni smo i sve naše građane, zanima koliko je od početka ovog našeg projekta pa do sada potrošeno novaca za ovakve nedovršene radove, na neodgovarajući nadzor izvođenja radova te neprikladno upravljanje projektom Aglomeracije Varaždin na našem području. Zanima nas stvarno stanje tzv. izvedenih situacija, tko je i kada potpisivao te građevinske situacije, tko je i kada dao nalog da se uplaćuju sredstva izvršitelju radova, ali i za nadzor i vođenje projekta. Ako je suditi po stanju radova čini se da je u cijelom tom procesu bilo puno odluka i koraka za koje mi, mještani i izabrani općinski predstavnici, tražimo jasne i precizne odgovore. Posljedica ovakvog odnosa prema projektu Aglomeracije Varaždin na našem području jest velika ugroza svih sudionika u prometu, ali i brojna oštećenja na vozilima koja prometuju ovakvim prometnicama, ali i okolnim stambenim objektima.

Imajući na umu da izvođač radova već mjesecima ne može iznaći rješenje za ozbiljne probleme u provedbi projekta, ali i neučinkovitost tjednih koordinacija koje se odvijaju u Varkomu (sudjeluju izvođači, voditelji projekta, nadzor projekta, Varkom i predstavnici Općine), Općina Maruševec će o ovim velikim problemima i zastoju na projektu Aglomeracije Varaždin obavijestiti Hrvatske vode (kao posredničko tijelo razine 2), te od njih zatražiti pomoć u pokretanju ovog projekta u rokovima koje zahtjeva ovakva složenost projekta.

Promjena veličine fonta
Kontrast