Doživite čaroliju Adventa u Maruševcu

U organizaciji Općine Maruševec ,KUD-a „Klaruš“ Maruševec i Kuburaške udruge Maruševec ove će se godine po prvi puta održavati brojna događanja u sklopu programa Advent u Maruševcu. Tako će se u nedjelju, 15. prosinca s početkom u 16 sati u Društvenom domu u Donjem Ladanju održati kulturno-umjetnički program KUD-a “Klaruš” Maruševec, na kojem će nastupiti KUD „Klaruš“ Maruševec te njihovi gosti – dramska družina “Komedijaši” iz Stažnjevca.

Program se nastavlja u subotu 21. prosinca, kada će u 14 sati početi zajedničko kićenje bora ispred crkve Sv. Jurja u Maruševcu, u organizaciji Kuburaške udruge Maruševec, uz dolazak Djedova Mrazova na motorima te posjet djece kojima će se dijeliti slatkiši. Kićenje bora bit će popraćeno izvođenjem tradicionalnih božićnih napjeva u izvedbi članova KUD-a „Klaruš“ Maruševec. Za sve posjetitelje dijelit će se kuhano vino i čaj.

Središnji dio Adventa predstavlja Adventski sajam koji će se održati u nedjelju, 22. prosinca  u Domu kulture u Čalincu, s početkom u 10.00 sati. Na sajmu će se predstaviti izlagači i udruge s područja Općine Maruševec s prigodnim božićnim proizvodima i motivima, božićnim kolačima, ukrasima, nakitom za bor, čestitkama i još puno toga. Uz bogat cjelodnevni program, posjetitelje  očekuju degustacije, kuhano vino i čaj, uz pratnju KUD-a „Klaruš“ i izvedbu tradicionalnih božićnih napjeva.

Tako će svoje radove i proizvode imati priliku predstaviti Udruga žena Jurketinec s božićnim kolačima i ukrasima, Dječji vrtić “Maja pčelica” iz Donjeg Ladanja s božićnim ukrasima, Učenička zadruga OŠ “Gustav Krklec” Maruševec – “Klaruš“ sa čestitkama, sličicama od eko materijala, anđelima od krep papira i drugim proizvodima, Ema Breški s ručnim radovima s božićnim motivima, Emilija Kelemen s aranžmanima u čašama, Marija Kelemen sa heklanim nakitom za bor, Josip Špoljar s kupinovim vinom i likerima, Voćarstvo Kelemen s jabukama za posjetitelje i proizvodima od jabuka, prirodnim jabučnim sokom, octom i čipsom od jabuka, Katica Fogec sa sakralnim motivima vezenim maruševečkim vezom i heklanim radovima, KUD “Klaruš” Maruševec s božićnim kolačima i pecivima, kao i pjevanjem, Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Varaždinske županije “Kokotiček” sa čestitkama, keramičkim ukrasima i proizvodima s božićnim motivima, te Kuburaška udruga Maruševec, zajedno s ostalim udrugama kroz sudjelovanje u organizaciji te kuhanju vina i čaja za posjetitelje.

Program Adventa završit će, 26. prosinca, tradicionalnim nastupom članova KUD-a “Klaruš” Maruševec koji će izvesti Božićnu priču – dramsko-scenski prikaz temeljen na biblijskim motivima, u crkvi Sv. Jurja u Maruševcu s početkom u 10.00 sati. Pozivamo Vas da svojim dolaskom uveličate čaroliju Adventa u Maruševcu!

Posjet svim događanjima je besplatan.

 

Promjena veličine fonta
Kontrast