Obavijest Hrvatskog Crvenog križa za starije i nemoćne osobe

Hrvatski Crveni križ i 131 društvo Crvenog križa redovito obilaze stare i nemoćne osobe koje same ne mogu doći do osnovnih životnih potrepština. Svi oni koji trebaju pomoć, a nisu obuhvaćeni programom Pomoći u kući, mogu kontaktirati najbliže društvo Crvenoga križa (Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec, 042-781-534 ili 099-239-5693) svakim radnim danom od 7 do 15 sati.

Navedena pomoć odnosi se isključivo na starije osobe kojima je kretanje ograničeno kao i osobe u samoizolaciji.

Pozivamo studente i građane koji su dobrog zdravlja i voljni su pomoći da se prijave za volontiranje u GDCK Ivanec putem dostupnih likova na web stranici GDCK Ivanec: www.crveni-kriz-ivanec.hr ili da se jave u GDCK Ivanec na tel: 770 533. Oni će biti evidentirani kao volonteri, te će biti vođena precizna evidencija o mjestu, vremenu i načinu pružanja pomoći osobama u potrebi, a volonterima će koordinirati zaposlenik GDCK Ivanec.

Svi volonteri dobiti će potrebnu edukaciju prema uputama HCK, te biti upoznati s uputama za postupanje, posebice onima koje se odnose na zdravstvenu sigurnost volontera i osoba kojima pružaju pomoć!

S obzirom na brojne građane koji se zbog epidemije koronavirusa samoorganiziraju kako bi pružili pomoć starijim i nemoćnim osobama te onima koji su zbog kroničnih bolesti u većem riziku, u suradnji s Ravnateljstvom civilne zaštite izrađena su dva letka.

Jedan je letak namijenjen osobama koje žele pružiti pomoć te daje upute kako to učiniti na siguran način, dok je drugi letak namijenjen starijim i nemoćnim osobama koje će, tijekom epidemije korona virusa, primiti pomoć volontera.

Letke pronađite u nastavku.

Upute_za_pomoc_starijima_HCK
Upute_za_starije_osobe_HCK
Promjena veličine fonta
Kontrast