I dalje na snazi zabrana javnog okupljanja, kao i priprema i paljenje vuzmenki!

Približavanjem najvećeg i najvažnijeg kršćanskog blagdana, podsjećamo građane da se u cilju smanjenja širenja bolesti COVID-19 i dalje drže mjera koje su na snazi, a tiču se socijalnog distanciranja i ne zadržavanja na javim prostorima.

-Zahvaljujemo svim građanima na razumijevanju i odgovornosti koje pokazuju svojim ponašanjem od početka ove zdravstvene krize. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa od ključne je važnosti jer odgovornim ponašanjem smanjujemo širenje zaraze koronavirusa na našem području, stoga Stožer civilne zaštite Općine Maruševec i dalje apelira na građane da ostanu doma i ne izlažu se riziku zaraze, ističe načelnik Stožera civilne zaštite Mario Klapša.

I dalje uz pomoć operativnih snaga, vatrogasaca DVD-a Maruševec i DVD Donje Ladanje, kao i Policije Stožer civilne zaštite Općine Maruševec osigurava provedbu i nadzor odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Tako će biti i u narednim danima uoči i nakon Uskrsa, kad će se pojačano kontrolirati i sankcionirati društvena okupljanja, zadržavanje na javnim prostorima i priprema vuzmenki, u cilju zaštite zdravlja svih građana.

Naš kraj je nadaleko poznat po njegovanju ovih uskršnjih običaja koje sežu u daleku povijest, no ove godine zbog aktualne zdravstvene i sigurnosne situacije u kojoj se Hrvatska nalazi, njegovanje ove tradicije moramo svi zajedno ostaviti za neko drugo, zdravije vrijeme.

Promjena veličine fonta
Kontrast