“Jorgovani još dišiju”

Članovi KUD-a “Klaruš” Maruševec nastupili ovog petka na 20. Zagorskom glazbenom festivalu “Krijesnica 2016” u Krapini. Brojni izvođači svojim pjesmama obilježili su jubilarno izdanje festival koji se održao u Festivalskoj dvorani. Nastupili su Kavaliri, TS Krijesnice, Siniša Miklaužić, Klapa Kmeti, Kristina Anđelka Đopar, ŽVG Lire KUD-a Đurmanec, Andrija Kos i TS Zlatni trzaj, Ivan Brezni i KUD Klaruš Maruševec, AKUD ŽK Gornje Jesenje, Klapa Bjelovar, Siniša Belošević, VIS JOKS i VS Stari pajdaši, Srečko Blažičko, Dario Došlić i prijatelji Krijesnice. Organizator festivala je Radio Hrvatsko zagorje Krapina.

SONY DSC
KUD”Klaruš” se predstavio pjesmom “Jorgovani još dišiju” za koju je tekst napisao Zlatko Peharda, glazbu Ivan Brezni i aranžman Franjo Plantak. Pjesmu je otpjevao Ivan Brezni s kojim KUD ima izuzetno dobru suradnju.

Veliki doprinos izuzetnoj izvedbi pjesme dali su tamburaši KUD-a koji su pjesmu izveli uživo, kao i članice pjevačke sekcije koje su svojim glasovima oplemenile pjesmu. I ovom prilikom “Klaruši” su krapinskoj publici predstavili kraj za što su bili nagrađeni velikim pljeskom iz gledališta.

SONY DSC

Promjena veličine fonta
Kontrast