Učenici Osnovne škole Gustav Krklec učili o prometnoj kulturi

Ekipe Jumicara, Policijske postaje Ivanec, DVD-a Maruševec, Društva Crvenog križa Varaždinske županije, Društva Crvenog križa Ivanec održali su zanimljive i edukativne radionice za učenike drugih razreda škola s područja Općine Maruševec.

U Osnovnoj školi Gustav Krklec Maruševec Jumicar-ovci su se pobrinuli da se svaki polaznik nakon teorijskog dijela koji je trajao punih 45 minuta, iskuša i u ulozi vozača, dok se Udruga “Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu” pobrinula da su sve aktivnosti i službe usklađene.

Na simuliranoj prometnici s pravim znakovima, semaforima i pješacima našli su se i pravi policajci iz Policijske uprave Varaždinske – Policijske postaje Ivanec. Sudeći prema okupljenima, nitko nije bio sigurniji na „prometnicama“ od naših mališana u Maruševcu!

Osim prometnog poligona, atrakcija su bili i vatrogasci iz DVD-a Maruševec. Vrijedna vatrogasna ekipa pobrinula se da dodatno podigne atmosferu programom kojeg su pripremili za polaznike. Učenicima su pokazivali vatrogasnu opremu i upozoravali ih na opasnosti i zaštitu od požara. Oni su demonstrativno palili i gasili djeci vatru, a svi su s velikim zanimanjem gledali u vatrogasno vozilo.

Društvo Crvenog križa Varaždinske županije i  Društvo Crvenog križa Ivanec za mališane su pripremili radionicu o prvoj pomoći, a učenike upoznali i s osnovama pružanja pomoći kod lakših ozljeda. S učenicima su također prošli kroz poziv hitne medicinske pomoći i načine zaustavljanja lakših  krvarenja i tako nadopunili edukaciju o cestovnom prometu.

U cilju podizanja razine prometne kulture te stupnja znanja i vještina potrebnih za sigurno sudjelovanje djece u prometu, ovaj program prometne kulture podržala je i sufinancirala Općina Maruševec. Načelnik Damir Šprem osobno je čestitao polaznicima na programu i podijelio im svečane diplome, a pridružili su mu se zamjenik načelnika Mario Klapša, kao i ravnatelj Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec Tomislav Vincek.

Promjena veličine fonta
Kontrast