Klaruši nastupili u Lisinskom!

U  Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski održan je 16. Međunarodni folklorni festival djece i mladih – Zagreb 2019.  Festival na kojem su nastupili i mladi Klaruši iz Maruševca organizirao je KUD “Preslica” Blato-Zagreb, pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba.

Ovom se manifestacijom već 16. godinu zaredom želi pokazati ali i sačuvati od zaborava tradicionalne narodne običaje, nošnje, plesove i pjesme različitih krajeva Hrvatske i Europe.

Na festivalu je nastupilo oko 400 mladih folkloraša iz različitih regija Hrvatske te gosti iz susjedne Slovenije. U programu festivala predstavili su se KUD “Preslica” Blato-Zagreb, KUD “Seljačka sloga” Donja Dubrava, KUD “Zlatko Baloković” Krapinske Toplice, “Etnoteka” Zagreb, KUD “Prugovac” Prugovac, KUD “Ive Jelenovića” Dobrinj (otok Krk), KUD “Zvir” Jelenje, Otroška folklorna skupina KUD-a “Študent” Maribor (Republika Slovenija) i KUD “Klaruš” Maruševec.

Mnogobrojna publika uživala je u raznovrsnom programu najmlađih čuvara baštine, a članovi dječje folklorne grupe  KUD-a “Klaruš” predstavili su se maruševečkim pjesmama i plesovima. U najavi nastupa maruševečkih folkloraša istaknuto je da članovi dječje folklorne grupe iz Maruševca nastupaju u izvornim narodnim nošnjama svojeg zavičaja.

Nastup dječje folklorne grupe KUD-a “Klaruš” Maruševec u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski  najljepši je završetak uspješne i nastupima bogate sezone “malih Klaruša”. – Osim što smo predstavili folklornu baštinu svojeg zavičaja u Zagrebu, stekli smo nova folklorna prijateljstva te iskustvo nastupa na jednoj od “najznačajnijih” pozornica u Hrvatskoj – istaknuli su u KUD-u nakon nastupa pred punom dvoranom.

Ni ovom prilikom podrška roditelja koji su bili u publici nije izostala, kao niti podrška predstavnika Općine Maruševec jer je Festival pratio zamjenik načelnika Općine Maruševec Mario Klapša.

Promjena veličine fonta
Kontrast