Klaruši uspješni na 13. smotri folklora Varaždinske županije

Zajednica kulturno – umjetničkih udruga Varaždinske županije, 04.rujna, 2016. organizirala je 13.županijsku smotru za izvorne grupe. Domaćin smotre bio je KUD “Beletinec” iz Beletinca.  Smotra je bila natjecateljskog karaktera i najuspješnije Društvo predstavljat će Varaždinsku županiju na Državnoj smotri folklora u Koprivnici. Uz članove KUD-ova iz Beletinca,  Salinovca, Vinice, Vidovca, Beretinca, i Jalžabeta nastupili su i naši Klaruši.

Članovi KUD-a “Klaruš” Maruševec, predstavili su se pjesmama i plesovima maruševečkog kraja u koreografiji pod nazivom “Varaždinsku pole”.
Impresivnom izvedbom “Varaždinskug pola”, članovi KUD-a “Klaruš” su prema ocjeni stručne osobe bili najbolji i time osigurali nastup na Državnoj smotri folklora u Koprivnici.
Ove godine Klaruši predstavljati će našu Županiju na Smotri dječjeg folklora Hrvatske u Kutini, na smotri tamburaških koncertnih sastava u Dugom Selu i Državnoj smotri izvornog folklora u Koprivnici.
Klaruši s ponosom ističu da su to plodovi dugogodišnjeg marljivog rada i velike ljubavi prema folklornoj baštini zavičaja.SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Promjena veličine fonta
Kontrast