Konstituirano Općinsko vijeće Općine Maruševec

Općinsko vijeće 2017

Maruševec, 13. lipnja 2017. godine – U Općini Maruševec danas je konstituirano Općinsko vijeće, kojega će u naredne četiri godine voditi predsjednik Josip Špoljar.

U Općinskom je vijeću petero vijećnika koalicije HNS-SDP-HSU, koja je na izborima dobila najviše glasova, Željko Krobot, Mario Možanić, Stjepan Ivančević, Franjo Benkus koji je postao općinski vijećnik umjesto izabranog načelnika Damira Šprema te Krunoslav Eršegović, koji mijenja izabranog zamjenika načelnika Maria Klapšu. Četiri vijećnička mandata osvojila je nezavisna lista Josipa Špoljara. Uz njega, vijećnici postaju Branko Mavrek, Tomica Korpar i Ivica Inkret.

S liste HSS-a, u Općinsko je vijeće ušlo troje vijećnika; Josip Vrbanec, Marijan Fatiga i Blanka Glavica Ječmenica, dok HDZ ima dvojicu vijećnika, Dragutina Kišića i Marka Jurinjaka.  Jedan vijećnički mandat osvojila je kandidacijska lista grupe birača Vjekoslava Bahuna, koji će i obnašati dužnost vijećnika.

Sjednici je prisustvovalo svih 15 izabranih vijećnika koji su većinom glasova za predsjednika Općinskog vijeća izabrali Josipa Špoljara, jednoglasno prvog potpredsjednika Maria Možanića, dok je druga potpredsjednica iz redova oporbe Blanka Glavica Ječmenica odabrana većinom glasova.

Josip Špoljar, koji je u prošlom sazivu Općinskog vijeća bio vijećnik, u svom se obraćanju zahvalio svim vijećnicima te istaknuo kako se nada dobroj zajedničkoj suradnji. Vijećnicima se obratio i načelnik Općine Maruševec Damir Šprem koji je izrazio nadu kako će u iduće četiri godine uspješno surađivati s vijećnicima na daljnjem razvoju i boljitku općine Maruševec.

Sjednici je nazočio i vlč. Krunoslav Milovec koji je čestitao vijećnicima na izboru, pozvao ih da odluke donose jednoglasno te da za našu općinu osiguraju što više novaca od države.

Promjena veličine fonta
Kontrast