Kontrola kretanja na području svih naselja u Općini Maruševec

Na području Općine Maruševec od jučer se provode mjere strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, donesene Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, kao i Odluka o radnom vremenu trgovina od 8 do 17 sati.

Provedbu i nadzor odluka i mjera koje su na snazi osigurava Stožer civilne zaštite Općine Maruševec koji je za te potrebe aktivirao operativne snage civilne zaštite i to pripadnike DVD-a Maruševec, DVD-a Donje Ladanje i službu HGSS-a.

-U ovim trenucima zdravstvene krize svi se zajedno moramo ponašati odgovorno te umanjiti mogućnost širenja koronavirusa. Na snazi su mjere čijim pridržavanjem umanjujemo unos bolesti u populaciju, a samim time jačamo nadzor nad njezinim širenjem, upozorava načelnik Stožera civilne zaštite Općine Maruševec Mario Klapša te naglašava kako pripadnici Stožera civilne zaštite Općine Maruševec u suradnji s Policijom te članovima dobrovoljnih vatrogasnih društava Maruševec i Donje Ladanje upozoravaju građane i upućuju ih na samozaštito ponašanje i pridržavanje naloženih mjera. ­

-Od prije nekoliko dana obavljamo kontrolu kretanja na području svih naselja u Općini Maruševec, kao i u trgovačkim objektima u kojima se kreće i zadržava veći broj osoba. Članovi operativnih snaga i Stožera civilne zaštite upozoravaju građane koji se ne pridržavaju mjera ograničavanja zadržavanja na ulicama, trgovima, parkovima, grobljima i drugim javnim mjestima. Naglašavam da ćemo zbog odgovornosti prema svim građanima, a u cilju prevencije širenja i rizika prijenosa bolesti COVID-19, neodgovorne pojedince koji se na upozorenja ogluše prijaviti Policiji na daljnje represivno postupanje, naglašava Klapša te podsjeća na svakodnevni porast broja zaraženih osoba u Hrvatskoj koji se u zadnjih nekoliko dana ubrzano širi.

Načelnik Općine Maruševec Damir Šprem i načelnik Stožera civilne zaštite Mario Klapša ponovo pozivaju građane za razumijevanje, solidarnost i poštivanje mjera socijalne distanciranosti i izbjegavanja bliskog osobnog kontakta, kako bi zajedničkim snagama minimizirali mogućnosti širenja epidemije koronavirusa.

Promjena veličine fonta
Kontrast