Kreće rekonstrukcija Društvenog doma u Maruševcu

Idućeg mjeseca počinju planirani radovi na rekonstrukciji i energetskoj obnovi zgrade javne i društvene namjene – društvenog doma u naselju Maruševec!

U drugoj polovici 2017. godine, Općina Maruševec je započela ishođenje nedostajale dokumentacije za nekretnine u svojem vlasništvu koje do tog vremena još nisu bili legalizirane. S dobivanjem potrebnih akata i uporabnih dozvola, krenulo se u planiranje investicija i pripremu projekata za uređenje i rekonstrukciju objekata na kojima su takvi zahvati potrebni.

Jedan od tih je i Društveni dom u Maruševcu. Nakon pripremljene vlasničke dokumentacije i Glavnog projekta, Općina Maruševec provela je postupak Javne nabave za potrebne radove. Tvrtka Mipcro d.d. iz Ivanca koja se javila na natječaj ispunila je sve postavljene uvjete, a Ugovor o izvođenju radova vrijednih gotovo pola milijuna kuna u prostorijama Općine ovog su tjedna potpisali načelnik Damir Šprem i predstavnik tvrtke Mipcro Slavko Kišićek.

-Imajući na umu da društveni domovi služe za okupljanje i druženje lokalnog stanovništva, Općina Maruševec je sa željom modernizacije i socijalne revitalizacije do sada proračunskim sredstvima uredila objekte u naseljima Greda, Jurketinec, Donje Ladanje, a u zadnje dvije godine u naseljima Bikovec, Novaki i Cerje Nebojse. Kako i Društveni dom u Maruševcu najviše koristi lokalno stanovništvo, vrijedne članice i članovi udruga, iskazala se potreba za sanacijom krovišta, promjenom pokrova, uređenjem podova i fasade te novom elektroenergetskom instalacijom, istaknuo je prilikom potpisivanja Ugovora načelnik Damir Šprem te dodao kako će se u sljedećih nekoliko mjeseci sve pobrojano i realizirati.

Potpisivanju je nazočio i zamjenik načelnika Mario Klapša koji je dodao da je i za ovaj projekt Općina Maruševec zatražila dodatni izvor financiranja. -Vodeći se dosadašnjom uspješnom praksom i pozitivnim iskustvom, Općina Maruševec je ovaj projekt počela pripremati početkom godine, kada smo ga prijavili za sufinanciranje od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, kao i Društveni dom Cerje Nebojse prošle godine. Općina ulaže velike napore kod pripreme projekata jer u konačnici moraju biti od koristi našim građanima, efikasni i isplativi. Tako će i ovaj rezultirati uređenijim i sigurnijim objektom za naše građane, a u isto vrijeme će se povećati energetska učinkovitost objekta i doprinijeti zaštiti okoliša, naglasio je zamjenik Klapša.

Projekt rekonstrukcije i energetske obnove zgrade javne i društvene namjene – Društvenog doma Maruševec još je jedna važna investicija Općine Maruševec u ovoj godini. Pozitivni učinci ovakvih ulaganja očituju se i u gospodarskoj aktivnosti, potiču rast zaposlenosti, ali i doprinose poboljšanju standarda zajednice kako u financijskom smislu tako i u pogledu zdravlja i kvalitete života.

Promjena veličine fonta
Kontrast