KUD “Klaruš” Maruševec na 23.Susretu hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina

Članovi KUD-a “Klaruš” Maruševec sudjelovali su na 23. Susretu hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina koji je 12.11. održan u Koprivnici. Klaruši su predstavljali Varaždinsku županiju u kategoriji izvornih skupina. Sudjelovanje na Susretu, osigurali su najboljom izvedbom na Županijskoj smotri koja je održana u rujnu ove godine.

Osim članova KUD-a “Klaruš” Maruševec,na 23. Susretu je sudjelovalo 14 izvornih skupina iz cijele Hrvatske. Naši su folkloraši izveli “Varaždinsku pole” – pjesme i plesove svojeg zavičaja, koje je za scenu pripremio Zlatko Peharda, a glazbeno je obradio Franjo Plantak. Izvedba je oduševila publiku koja je naše folkloraše nagradila velikim pljeskom.
Nastup na ovom Susretu, te nastupi na Festivalu dječjeg folklora u Kutini, i nastup na Susretu tamburaša u Dugom Selu, pokazatelj su kvalitetnog rada u KUD-u i velikom angažmanu svih njegovih članova.
Osim što Klaruši njeguju  i čuvaju svoju baštinu  i običaje, nesebično je predstavljaju diljem Lijepe naše.
Organizatori ovog Susreta su Hrvatski sabor kulture i Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije.

SONY DSC

Promjena veličine fonta
Kontrast