KUD Klaruš nastupio na XI. županijskoj smotri kazališnih amatera u Novom Maforu

Prošlog je vikenda u Novom Marofu održana XI. županijska smotra kazališnih amatera, u organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije i Dramske družine “Videki” KUD-a “Marof” iz Novog Marofa.

Na Smotri u Kulturnom centru “Ivan Rabuzin” nastupili su članice i članovi Dramske sekcija KUD-a “Klaruš” Maruševec, kao i Ka Te Briga Mi, dramska skupina KUD-a Petrijanec, Glumačka družina “Komedijaši ” KUU “Stažnjevec”, Udruga žena Općine Vidovec, Dramska družina “Videki” KUD-a “Marof”, KUU “Magda i Luisa” Madžarevo, KUD “Lepoglavski pušlek” Lepoglava, Udruga žena Općine Sveti Đurđ “Veliko srce”, KUD “Mak” Trnovec i Dramska družina “Ozana” KUD-a “Braća Radić” Visoko.

Smotru je pratila selektorica Hrvatskog sabora kulture Gordana Ostović, dramatičarka i kazališna kritičarka, koja je nakon izvedenih svih deset predstava proglasila najuspješnije predstave. Tako će našu županiju na Državnoj smotri kazališnih amatera, koja će se održati u svibnju u Vodicama, predstavljati: Glumačka družina “Komedijaši” KUU “Stažnjevec” sa predstavom “Nekad brak sada mrak” te Dramska družina “Videki” KUD-a “Marof” Novi Marof sa predstavom “Rita”.

Selektorica je također proglasila i najuspješnije pojedince i to za najbolje ženske uloge Anu Kolenko za ulogu Gospođe u predstavi “Mito i korupcija” iz KUD-a Klaruš Maruševec, te Ivanu Sekelj u ulozi Štefe u predstavi “Nekad brak sada mrak” iz Glumačke družine “Komedijaši“. Za najbolje muške uloge proglašeni su Miroslav Rohtek za ulogu Štijefa u predstavi “Nekad brak sada mrak” iz Glumačke družine “Komedijaši” te Robert Degač za ulogu Paola Manzinia u prestavi “Rita” Dramske družine “Videki”.

Priznanje za kostimografiju dobila je Marica Černi-Zrinski iz Dramske družine “Videki”, a nagradu za najbolji dramski tekst dobila je Marina Đurasek iz Glumačke družine “Komedijaši”. Posebno priznanje za njegovanje tradicijskog izričaja primili su glumci iz KUD-a “Lepoglavski pušlek”, a nagradu za najboljeg redatelja primio je Tibor Martan.

Mnogobrojna publika u Novom Marofu dva dana je uživala u vrhunskim ostvarenjima kazališnih amatera iz naše županije.

Fotografije: Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske Županije

Promjena veličine fonta
Kontrast