Mali „Rudar 47“

Mali „Rudar 47“

U dva dana Ormož je bio u znaku malih nogometaša iz pogona NK“Rudar 47“ iz Donjeg Ladanja. Tako je u subotu ekipa djece rođene 2005 i mlađi dakle u kategoriji U-11 na međunarodnom turniru u finalu protiv NK „ZAVRČ“ pobijedila 4:0 i osvojila turnir. Uz to ladanjska je ekipa u svojim redovima imala i najboljeg golmana turnira Frana Novaka kao i najboljeg strijelca turnira a to je bio Teo Strugar. Svakako treba spomenuti ekipu zaslužnu za ovaj veliki uspjeh a to su Fran Novak, Martin Korpar Japek, Antonio Hrgar, Mihael Rožman, Slavko Stolnik, Petar Peharda, Vjeko Hrgarek, Jan Zebec, Renato Zrinjski. Leon Gregar, Teo Strugar, Matija Martinčević . Čestitke idu i ekipi NK „ZAVRČ“ čiji su seniori u gornjem dijelu tablice Slovenske nogometne lige na fer borbi a malim „rudarima“ sve najbolje u nastavku

Drugi dan je u Ormožu bio rezerviran za stariju kategoriju U-13 .Opet je dominirala ekipa iz Donjeg Ladanja gdje je na međunarodnom turniru osvojila prvo mjesto pobijedivši u finalu rezultatom 3:1 NK Ormož .U polufinalu je ekipa NK“Rudar 47“ pobijedila NK Zavrč te ušli u finale bez primljenog gola. Opet je najbolji strijelac turnira bio iz ladanjske ekipe a to je Elvis Martinčević a golman Niko Stolnik primio je samo jedan gol no ipak je naj golmanom proglašen Denis Prapotnik iz NK“Središče ob Dravi“. U ekipi iz Ladanja Donjeg igrali su Niko Stolnik, Sebastian Uranić,Petar Žiher, Jurica Vincek, Lovro Pirović, Borna Liber, Martin Sodar, Elvis Martinčević, Matija Štrlek, Patrik Korpar, Karlo Hrgarek i Fran Požgaj. Za ovaj dvodnevni praznik nogometa u Ormožu zasluge idu prije svega ekipi, treneru, organizatoru i svakako roditeljima koji žive sa svojim malim nogometašima. Treba svakako spomenuti i dečke koji nisu bili u Ormožu a nastupaju za klub Bregović, Brižki brača Seretinek, Žlibar, Ljubek, Oreški , Šipek, Kelemen, Špoljar, Bukovec i drugi.

Da gornji uspjeh nije slučajan govore i raniji rezultati a to je osvojeno prvo mjestu u obje kategorije na turniru u Gornjem Kneginca krajem prošle godine a kategorija U-11 bila je četvrta na međunarodnom turniru u Brežicama gdje su sudjelovali slovenski prvoligaši NK“Krško“ i NK“Krka“ O kvaliteti ekipe govori i to da su na posljednjih 8 turnira u 7 bili u polufinalu. Škola nogometa NK„Rudar 47“ ima oko 40 djece u dobi 6-12 godina uz 5 nogometaša od 4-6 godina ,Tom i Rok Hudek, Petar Lončar, Dino Kračun i Karlo Peharda a tu je i 8 curica u dobi od 7-12 godina Tea Novak, Leonarda Možanić, Doris Hudek, Lana Možanić, Danira Možanić, Ines Lončar, Martina Zrinjski i Klara Tomašek. Zasluga za ove lijepe sportske rezultate ali i za okupljanje djece svakako ide treneru Emiliu Možanić ,roditeljima ,sponzorima ali i načelniku općine Maruševec Ivanu Šagi koji je prepoznao vrijednost ovog projekta i svesrdno ga podržao.

foto1 foto2

Promjena veličine fonta
Kontrast