Klaruši, Kuburaši i Maruše nastupili na Margetju v Margečanu

Udruga građana za sport i kulturu “Margareta” iz Margečana, već tradicionalno je organizirala manifestaciju “Margetje v Margečanu – tak se negda delalo”.

Trinaesti puta zaredom Udruga Margareta upriličila je kulturno-umjetničku manifestaciju na kojoj uz izložbe i zabavne sadržaje, od zaborava čuvaju tradiciju i običaje naših krajeva.

U programu ovogodišnje manifestacije sudjelovalo je tristotinjak sudionika iz Varaždinske, Koprivničko-križevačke, Zagrebačke te Krapinsko-zagorske županije, te četiri udruge iz Republike Slovenije.

Među sudionicima manifestacije bili su i članice i članovi KUD-a “Klaruš” Maruševec, Kuburaške udruge Maruševec i Udruge žena Maruša. Klaruši su pred mnogobrojnom publikom prikazali pjesme i plesove Hrvatskog zagorja u koeografiji “Išla žena na gosti”, a predstavili su se i tamburaši KUD-a koji su imali čast da svojim izvedbama završe ovogodišnje “Margetje v Margečanu”. Folklorne i tamburaške izvedbe naših članova nagrađene su dugotrajnim pljeskom mnogobrojne publike.

Uz udruge s područja Općine Maruševec, u kulturno-umjetničkom programu, nastupili su i članovi KUD-a “Salinovec” iz Salinovca, HKUD “Petar Zrinski” iz Vrbovca, Margaretice, Zbor Udruge građana Margareta i ŽVS Kaliope.

Fotografije: KUD Klaruš i Udruga žena Maruša

Promjena veličine fonta
Kontrast