MNK “ Novaki“ i „Druškovec“ na prvenstvu Hrvatske u mininogometu

Ivanić Grad je i ove godine ugostio završnicu Prvenstva Hrvatske u mininogometu. Tijekom subote i nedjelje, 11. i 12. lipnja na terenu s umjetnom travom ŠRC-a Petek za naslov se borilo 18 momčadi iz 15 gradova i općina.

Branitelj naslova je bila MK Svačka iz Zagreba. Nastupile su i dvije prvoplasirane ekipe iz malonogometne lige općine Maruševec MNK “ Novaki“ i MNK “Druškovec“. Prvog se dana igrala grupna faza u 6 skupina po 3 momčadi, a prolaz u četvrtfinale izborili su pobjednici skupina uz četiri najbolje drugoplasirane ekipe. U skupini A MNK „Novaki „ bili su bolji od „Torpeda“ iz Rijeke rezultatom 4:0 te ekipe „Mipek“ Križ (Zagreb) 2:0 a MNK “Druškovec“ je u grupi C pobijedio „AL Stars Caffe“ iz Rijeke 2:1 i „Torpedo“ iz Krapine s 3:1. Tako su se naše ekipe našle u četvrtfinalu završnice Prvenstva Hrvatske u mininogometu koje je igrano u nedjelju, a tu ih sreća nije pomazila tako da su se srele s kasnijim finalistima MNK „Novaki“ sa „ CB Kula“ iz Šibenika a MNK „Druškovec“ s kasnijim pobjednikom „Art Metali Junajted“ iz Varaždina. Ekipa iz Novaka je izgubila nakon izvođenja sedmeraca 4:2 jer je utakmica u regularnom dijelu završila 0:0 dok su druškovčani izgubili s minimalnih 1:0.

Sastavi ekipa bili su MNK“Druškovec“ Renato Jarnjak, Ivan Čusek, Stjepan Vizec, Nikola Hranić, Damir Korpar, Matija Kolarić, Karlo Bahun, Ivan Zver, Josip Jakopec, Andrija Dukarić, Dalibor Cafuk, Robi Štefičar, Jasmin Kokotec, Ivica Vidaček, Emanuel Šambar i Antonio Maruševec.

Sastav MNK“Novaki“ Tihomir Martinčević, Arsen Martinčević, Jasmin Martinčević, Tomislav Belcar, Marin Belcar, Zoran Martinčević, Krunoslav Mesec, Ivan Bistrović, Anđelko Herceg, Dejan Martinčević, Marinko Martinčević, Josip Martinčević, Krunoslav Martinčević, Mario Novak, Stjepan Martinčević i Nikola Cerovčec.

Finalisti prvenstva Hrvatske igrat će u rujnu u Ligi prvaka u Mariboru. Autobus za navijače i igrače ekipa iz općine Maruševec financiralo je Društvo za sport i rekreaciju po čijim se okriljem igra i općinska liga a čestitke idu svakako ekipama koje su i ove godine uspješno prezentirale maruševečki mali nogomet. Prema najavi Hrvatskog mininogometnog saveza na jesen bi se odigrao i Kup RH u kojem bi nastupila ekipa MNK“Biljevec“ koja je pobjednik općinskog kupa.

 

Promjena veličine fonta
Kontrast