Nastavlja se izdavanje propusnica za napuštanje prebivališta ili stalnog boravka

Početkom dana, Stožer civilne zaštite Općine Maruševec je sukladno obavijesti iz Stožera civilne zaštite Varaždinske županije je privremeno obustavio izdavanje propusnica za napuštanje prebivališta ili stalnog boravka.

Nakon donošenja Odluke o izdavanju propusnica Stožera civilne zaštite Varaždinske županije u užem sastavu, općinski Stožer nastavlja s izdavanjem propusnica za građane, u bitno ograničenim uvjetima.

Naime, na temelju donesene Odluke, Stožer civilne zaštite Općine Maruševec izdaje samo i isključivo jednokratne dnevne propusnice na temelju potreba iz vitalnih obiteljskih razloga. Kako stoji u Odluci županijskog Stožera, kretanje unutar područja jedinica lokalne samouprave dozvoljeno je u svrhu podizanja Propusnice.

Poslodavci koji izdaju propusnice za svoje djelatnike dužni su o tome voditi evidenciju koja uključuje ime i prezime, OIB, razdoblje za koje je izdana, relaciju za koju vrijedi i svrhu u koju je izdana. Takvu ažuriranu tablicu, ukoliko je došlo do promjena u odnosu na prethodni dan, potrebno je poslati najkasnije do 18 sati na e-mail Stožera civilne zaštite Varaždinske županije stozercz@vzz.hr te kopiju na e-mail Stožera civilne zaštite Općine Maruševec civilna-zastita@marusevec.hr.

Načelnik Stožera civilne zaštite Općine Maruševec Mario Klapša i načelnik Općine Maruševec Damir Šprem mole građane da se apsolutno i bezuvjetno pridržavaju svih uputa, odluka i odredbi Stožera u vidu socijalnog distanciranja i ne zadržavanja na javnim prostorima, kako bi na taj način sačuvali svoje zdravlje i zdravlje svojih najbližih. –S opravdanim razlogom građani mogu zatražiti Propusnicu svakog radnog dana od 9 do 14 sati u prostorijama Općine Maruševec, Maruševec 6 uz stroge mjere socijalne distanciranosti. Isto tako, važno je imati na umu da Propusnicu ne mogu tražiti osobe s izrečenom mjerom samoizolacije, a svako kršenje ove mjere biti će evidentirano i sankcionirano, upozorava Klapša te dodaje da stanovnicima koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb, Propusnice izdaje liječnik obiteljske medicine.

Provedbu i nadzor dosad donesenih odluka i mjera, kao i Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj Stožer će na području Općine Maruševec provoditi uz Policiju i operativne snage civilne zaštite do njezinog ukidanja.

Potrebne informacije vezane za funkcioniranja rada i života u novonastalim okolnostima građani mogu saznati na internetskim stranicama Općine Maruševec, a mogu se obratiti i info centru Stožera na 098-512-530 i civilna-zastita@marusevec.hr.

240320-Odluka-Stožera-CZ-VZZ-propusnice
Promjena veličine fonta
Kontrast