Nastavlja se modernizacija javne rasvjete na području Općine

Danas je u Općini Maruševec potpisan ugovor za izvođenje radova na modernizaciji javne rasvjete.

Nakon provedenog javnog poziva, najpovoljniju ponudu za izvođenje radova predalo je poduzeće Ivkom d.d. iz Ivanca. Ugovor je s izvršnim direktorom poduzeća Edom Rajhom potpisao načelnik Damir Šprem. -Vrijednost radova i opreme prema ugovoru iznosi 576.037,50 kuna što će biti uloženo u postavljanje energetski učinkovitih LED rasvjetnih tijela na području Općine Maruševec. Drago nam je da se na javni poziv javilo domaće poduzeće s certificiranom opremom kojom će se uštedjeti na troškovima električne energije, ali i pozitivno utjecati na sigurnost svih sudionika u prometu, rekao je prilikom potpisivanja načelnik Šprem.

Izvršni direktor Edo Rajh kazao je  kako je poduzeće IVKOM d.d. od prošle godine uz postojeće komunalne usluge krenulo i s uslugom održavanja postojeće javne rasvjete na području Općine Maruševec. Prema danas potpisanom ugovoru, zamijenit će se energetski neučinkovita i dotrajala rasvjetna tijela sa znatno učinkovitijom i kvalitetnom LED rasvjetom na zadovoljstvo svih građana.

Potpisivanju su nazočili zamjenik načelnika Mario Klapša te potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar, čije je ministarstvo podržalo projekt sa 134.308,00 kuna. -Ovo je jedan dio od milijarde kuna koja je u protekle 3 godine stigle iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja u sjeverni dio Hrvatske na temelju potreba koje su iskazale općine i gradovi, kratko je izjavio tom prilikom potpredsjednik Vlade i ministar Predrag Štromar.

U protekle 3 godine, u modernizaciju javne rasvjete Općina Maruševec uložila je gotovo milijun i tristo tisuća kuna, od čega je preko 550 tisuća kuna osigurano prijavom na natječaje ministarstava Republike Hrvatske. U suradnji s HEP – ODS DP Varaždin radi se na modernizaciji niskonaponske mreže, a trenutno u Brodarevcu, Jurketincu, Gredi i Čalincu.

Promjena veličine fonta
Kontrast