Obavijest za poljoprivredne proizvođače

Ministarstvo poljoprivrede je ovlastilo firmu Agro-elektronika d.o.o.   za provođenje ispitivanja traktorskih prskalica. Obzirom da sve traktorske prskalice trebaju biti testirane do 26.11.2016. godine, za Varaždinsku županiju je napravljen  plan lokacija na kojima će se održavati ispitivanja ispravnosti u 2015. godini. Krajnji rok za ispitivanje prskalica koje su kupljene poslije 1995 godine je 26.11.2016, a za sve kupljene prije 1995 prva ispitivanja trebala su biti obavljena već ove godine.

Za ispitivanje prskalica kupljenih prije 1995 markica o ispravnosti,  koja se dobije prilikom ispitivanja vrijedi 3 godine (košta od 587,50 kn pa na dalje ovisno o uređaju).

Za nove tek kupljene prskalice, nije potrebno kompletno testiranje, dovoljno je na mjesto testiranja donijeti račun nove prskalice, gdje se unose podaci u Fis bazu (cijena 87,00 kn) dok markica  koja se tom prilikom dobije traje 5 godina.

Kroz zimu se testiranja ne rade. Testiranja se nastavljaju  poslije 15.03.2015. u Petrijancu, Marčanu, Mali Bukovec, Sveti Petar, Sveti Đurđ, Hrastovsko, Selnica Podravska, Nedeljanec, Vidovec, Novi Marof, Beletinec, Donja ili Gornja Poljana, Slivarsko, Jalžabet, Poljanec-Martijanec, Bolfan, Beretinec, Maruševec, Greda, Bikovec, Ivanec, Bednja, Donja Voća, Varaždinske Toplice, Breznički Hum, Breznica, Gornje Vratno, Cestica.Obavještavamo poljoprivredne proizvođače da prate daljnje obavijesti koje će biti naknadno objavljenje ili da se za informacije jave u Savjetodavnu službu.

 

 Srdačan pozdrav!

 

Mara Bogović, mag. ing. agr. 
rukovoditeljica Podružnice

Varaždinske županije

Promjena veličine fonta
Kontrast