Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan branitelja i 25. obljetnica VRO Oluja

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja i 25. obljetnica VRO Oluja obilježeni su prigodnom svečanošću u Maruševcu.

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i dan hrvatskih branitelja obilježen je u Maruševcu u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranka Maruševec.

Obilježavanje je započelo Svetom misom u župnoj crkvi sv. Jurja u Maruševcu koju je župnik Krunoslav Milovec predslavio za sve poginule u VRO Oluja i Domovinskom ratu, a uoči koje su maruševečki branitelji župniku poklonili majicu ’25. godina Oluje’.

Mimohod od crkve do spomenika poginulim braniteljima održan je nakon mise, a predstavnici Općine Maruševec, načelnik Damir Šprem, zamjenik načelnika Mario Klapša i predsjednik Općinskog vijeća Marijan Fatiga položili su vijenac i zapalili lampione za sve preminule sugrađane.

Predsjednik UDVDR Ogranak Maruševec Tihomir Buden u prigodnom je obraćanju okupljenima čestitao praznik te predstavio panel o Domovinskom ratu, koji je postavljen ispod crkve kojeg je potom župnik Milovec i blagoslovio.

Nakon službenog djela kod crkve, svečanost je nastavljena kod spomen obilježja “Bijeli križ”, gdje su podignute zastave na jarbole i zapaljeni lampioni.

Fotografije: eIvanec.com

 

Promjena veličine fonta
Kontrast