Obilježene obljetnice 665 i 550 godina spominjanja Maruševca u povijesnim zapisima

U četvrtak 17. studenog  2016. godine (četvrtak) u dvorani Općine Maruševec sa prigodnom svečanosti u organizaciji Općine Maruševec i Udruge prijatelja dvorca Maruševca obilježene  su obljetnice  665 i  550  godina spominjanja Maruševca u povijesnim zapisima.
Općinska dvorana bila je ispunjena, a svečanosti su prisustvovali brojni gosti, mještani, vijećnici Općinskog vijeća, te učenici Osnovne škole  Gustava Krkleca  Maruševec i Srednje škole Maruševec, te članovi KUD-a Klaruš Maruševec.
Uvodnim obraćanjem i prigodnim govorom sve nazočne pozdravili su predsjednica Udruge mr.sc. Blanka Glavica-Ječmenica i predsjednik Općinskog vijeća Općine Maruševec Dragutin Kišić.
Kulturno-umjetnički program izveli su članovi tamburaškog i vokalnog sastava KUD-a Klaruš Maruševec i zbor Srednje škole i Teološkog fakulteta u Maruševcu, a poeziju svog velikog sumještanina Gustava Krkleca recitirali su učenici osnovne škole Predavanje o povijesti Maruševca održao je dr. sc. Vladimir Huzjan, suradnik s Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Varaždinu.
Općina je ovom prigodom izdala i posebnu obljetničarsku razglednicu Maruševca i prigodnu kovertu koja je i predstavljena na svečanosti.

3-001 slika-1 slika-2 slika-3 slika-4 slika-5 slika-6 slika-7 slika-8 slika-9 slika-10 slika-11

Promjena veličine fonta
Kontrast