Održan prijem za roditelje novorođenih beba

Načelnik Damir Šprem, zamjenik načelnika Mario Klapša i župnik Župe svetog Jurja Maruševec Krunoslav Milovec danas su primili roditelje novorođenih beba s područja Općine Maruševec.

Prijemu su nazočili mame, tate i bake s bebama rođenim u posljednja 3 mjeseca na području Općine Maruševec. -Sretni smo što se pred kraj godine možemo upoznati i podružiti s našim najmlađim stanovnicima. U ovoj su se godini u Općini Maruševec narodile 52 bebe kojima pomažemo od samog rođenja, a od prošle godine još i više. Naime, od 1.1. iduće godine krećemo sa sufinanciranjem dječjih vrtića s 800 umjesto dosadašnjih 635 kuna, što će dodatno rasteretiti roditelje, dok će djeca dobiti kvalitetnu skrb i podršku u razvoju, rekao je tom prilikom načelnik Damir Šprem. Uz naknadu za novorođene bebe, Šprem je spomenuo pomoć Općine u vidu financiranja radnih bilježnica, kao i sufinanciranje prijevoza, škole plivanja, troškove toplog obroka, školarine i stipendije te produženi boravak učenika u osnovnoj školi.

-Sve pronatalitetne mjere Općine Maruševec koje smo 2018. godine “pojačali” imaju učinka, pa se primjerice u ovoj školskoj godini u školu upisalo više učenika nego ranijih godina, a kad smo kod beba, u tri mjeseca od zadnjeg primanja rodilo se 24-ero beba što nikad do sad u prosincu nismo zabilježili, naglasio je zamjenik načelnika Mario Klapša te pojasnio kako je Općina Maruševec 2018. godine povećala naknade za novorođene bebe na 1.500 kuna za prvo dijete, 2.000 za drugo, a za treće i svako iduće dijete 3.000 kuna.

Roditeljima se obratio i župnik Župe svetog Jurja Maruševec Krunoslav Milovec kojega raduje povećanje broja novorođene djece u Župi, te je zajedno s čelnicima Općine Maruševec svima zaželio blagoslovljene i sretne nadolazeće blagdane.

Promjena veličine fonta
Kontrast