Održana Skupština KUD-a „Klaruš“ Maruševec

U četvrtak, 12.03.2015. godine, u Domu kulture, održana je Skupština KUD-a „Klaruš“ Maruševec. Na Skupštini je, osim članova Društva, prisustvovala i predsjednica općinskog vijeća Općine Maruševec, Andreja Ptiček. Na Skupštini su prihvaćena financijska izvješća i izvješća o radu KUD-a u protekloj godini. Predsjednica KUD-a, Ana Rehvald, podsjetila je prisutne na svih 35 nastupa, od kojih je diljem naše Općine odrađeno čak 19. Također je podsjetila prisutne, o jednom od važnijih uspjeha KUD-a, 2. mjesto na državnoj smotri folklora u Dugom Selu, gdje su se tamburaši natjecali u kategoriji koncertnih sastava i predstavljali svoju Općinu  kao i Županiju.  Redovitost održavanja probi temelj je svih pozitivnih rezultata i brojnih nastupa koje je Društvo odradilo protekle godine. Dobar rad i uspjesi također su plod i dobre suradnje s Općinom Maruševec. Društvo je u proteklom razdoblju surađivalo sa Kuburaškom udrugom Maruševec, Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Maruševec, Osnovnom školom „G.Krkleca“ i Udrugom žena Jurketinec te se nada i daljnjoj uspješnoj suradnji.
KUD je na održanoj Skupštini donio novi Statut koji je usklađen sa Zakonom o udrugama. Prihvaćen je i financijski plan i plan rada za 2015. godinu. Plan je ambiciozan, ali i izvediv, za što je najveća garancija 118 aktivnih članova KUD-a, iskusni voditelji, kao i podrška lokalne zajednice. Planovi se temelje i na prihvaćenim projektima od strane Općine Maruševec, kao i na projektu prihvaćenom od strane Ministarstva kulture Republike Hrvatske.
Kako je Skupština bila i Izborna, izabrani su novi članovi Upravnog odbora KUD-a. U slijedećem četverogodišnjem mandatu funkciju predsjednika KUD-a obnašat će Ana Rehvald, tajnika Društva Zlatko Peharda. Članovi Upravnog odbora su: Branko Mavrek, Nikola Peharda, Branka Korpar, Sanjica Kliček i Ljiljana Kundija.

Promjena veličine fonta
Kontrast