Održana Svečana sjednica Općinskog vijeća

Nakon brojnih sadržaja koji su se odvijali od 17. travnja, obilježavanje Dana općine Maruševec nastavljeno je jučer svečanom sjednicom Općinskog vijeća.

Brojne je goste i uzvanike pozdravio domaćin, načelnik Damir Šprem.
– Na prošloj smo sjednici sramežljivo najavili pet projekata koje smo prijavili, za koje smo onda dobili odluke, a na kraju ih je prošle godine bilo 12. Ove smo godine nastavili istim tempom i sad ih već imamo četiri, a bit će ih na kraju više od deset, tako da je Općina Maruševec u proteklih godinu dana uhvatila dobar zamah. Doduše, ceste su nam raskopane, stoga građane molim za razumijevanje, da bi za godinu, dvije imali novu, ljepšu i moderniju općinu – rekao je načelnik te dodao da se u Općini najviše ponose socijalnim projektima na kojima, kao je naglasio, najviše rade i u koje ulažu dosta sredstava.

Među uzvanicima je bio i potpredsjednik hrvatske Vlade, ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar koji je istaknuo kako se zadnjih nekoliko godina općina Maruševec intenzivno razvija, posebno u posljednje dvije godine.
– Moramo zahvaliti i Vladi što je donijela izmjenu zakona o financiranju jedinica lokalne samouprave, jer Općina Maruševec imala je proračun oko 4 milijuna kuna, a zahvaljujući izmjenama zakona proračun je povećan za 4,8 milijuna i sad iznosi 9,3 milijuna, za potrebe građana općine, za ulaganja u infrastrukturu, u obrazovanje i sport, sve društvene aktivnosti. Mogu samo čestitati vodstvu ove općine na načinu na koji radi i utvrđuje prioritete, a dolazi im i dodatna pomoć iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja – ove godine 250 tisuća kuna – zaključio je Štromar.

Varaždinski župan Radimir Čačić podsjetio je da je općina Maruševec naša najveća općina, izuzetno važna za našu županiju. -Puno stvari se ipak pokreće, a mi sudjelujemo koliko možemo u segmentima gdje je naš doprinos važan, dakle, obrazovanje, opremanje u zdravstvenoj zaštiti – tu smo dali svoje doprinose. Nešto više od 800 tisuća kuna, na što je Općina dodala svojih 140 tisuća, znači ukupno gotovo milijun kuna, uložili smo u ceste, u taj dio infrastrukture i sve je to zajedno u financijskim iznosima zanemarivo u odnosu na veliki projekt Aglomeracije, a to je projekt države i naravno, financiranje europsko. Očekujem da će se stvari realizirati na vrijeme, bez obzira na probleme s kojima smo suočeni – rekao je, između ostalog, župan Čačić.

Nakon svečane sjednice, program obilježavanja Dana općine Maruševec nastavljen je druženjem uz tamburaški sastav Lajk.

Izvor: Aktualno.hr

Promjena veličine fonta
Kontrast