Održano prvo godišnje primanje roditelja novorođenih beba

U povodu obilježavanja Dana Općine i blagdana Svetog Jurja, u prostorijama Općine Maruševec održano je primanje roditelja beba rođenih u protekla 4 mjeseca.

Dvanaestero roditelja primili su načelnik Damir Šprem, zamjenik načelnika Mario Klapša i predsjednik Općinskog vijeća Josip Špoljar. Tom je prilikom načelnik Šprem istaknuo zadovoljstvo što obilježavanje Dan Općine Maruševec započinje na najljepši mogući način. -Drago mi je što primanjem naših najmlađi sugrađana započinju Dani Općine Maruševec. Brigu o svim našim sugrađanima Općina danas vodi od njihovog rođenja pa kroz odrastanje. Iako nam demografska statistika ne govori u prilog kao i u većini drugih općina i gradova, nastojimo našim mladim obiteljima pomoći kroz niz socijalnih mjera za koje je u općinskom proračunu osiguravamo milijun i pol kuna, naglasio je načelnik Šprem.

Radi se o financiranju naknada za novorođenu djecu, sufinanciranje vrtića, male škole, produženog boravaka učenika u školama, školskog prijevoza, školske kuhinje za djecu slabijeg imovinskog stanja, nabavke radnih bilježnica za sve učenike osnovne škole, škole plivanja i naravno, stipendije za studente. Mladim obiteljima Općina Maruševec danas isplaćuje 1.500 za prvo, 2.000 za drugo i 3.000 kuna za treće i svako sljedeće dijete. To je samo jedna od mjera u cilju zadržavanja djece i obitelji na području naše prekrasne općine, rekao je zamjenik načelnika Mario Klapša, dok je predsjednik Općinskog vijeća Josip Špoljar čestitao roditeljima na prinovama i zaželio im puno zdravlja i sreće u odrastanju.

Prijemu roditelja novorođenih beba nazočio je i župnik Župe Svetog Jurja Maruševec Krunoslav Milovec, koji je bebe darivao prigodnim poklonima.

Promjena veličine fonta
Kontrast