Održano tradicionalno gađanje glinenih golubova u Maruševcu

I ove je godine kod Lovačkog doma u Maruševcu održano tradicionalno međudruštveno natjecanje u gađanju glinenih golubova, u organizaciji Lovačkog društva Fazan iz Maruševca te uz pokroviteljstvo Općine Maruševec.

Na natjecanju koje se održalo kod Lovačkog doma u Maruševcu nastupilo je 38 ekipa s područja Varaždinske, ali i susjednih županija.

Po završetku natjecanja organizatori su najboljim strijelcima i ekipama uručili pehare i bogate nagrade. Tako je ekipno, prvo mjesto osvojilo Lovačko društvo Vepar iz Ljubešćice, drugo mjesto LD Kalnik Varaždinskih Toplica, a treće mjesto LD Srnjak iz Ludbrega.

Nagrade su uručene i najboljim strijelcima;  Marijanu Korparu iz LD Fazan Maruševec za prvo mjesto, Draženu Lovasiću iz LD Prepelica Mali Bukovec za drugo, te Dragutinu Lipiću iz LD Srnjak Ludbreg za treće mjesto.

U gađanju „petnaestice“ najbolje rezultate ostvarili su članovi LD Fazan Maruševec; Ivan Gregur, Juraj Sekačić i Josip Gregur. Građani su tijekom prekrasnog sunčanog dana mogli uživati u lovačkim specijalitetima uz živu glazbu. Natjecanje je kao i prošle godine popratio i podršku strijelcima dao načelnik Općine Maruševec Damir Šprem.

Fotografije: LD Fazan Maruševec

Promjena veličine fonta
Kontrast