Općina Maruševec očekuje trajne licence za svoje nogometne klubove

U proteklih godinu dana na nogometnim igralištima u NK Rudar 47 u Donjem Ladanju i NK Omladinac Jurketinec odvijali su se završni radovi na projektima kroz koje Općina Maruševec ulaže u razvoj sportske infrastrukture što je ujedno i uvjet za dobivanje trajnih licenci za klubove.

-Ovog je tjedna navedene sportske terene obišla Komisija za licenciranje Županijske nogometnog saveza Varaždin i budući da smo temeljito ispunili sve postavljene uvjete očekujemo u što kraćem periodu dobivanje trajnih licenci za naše klubove, ponosno ističe načelnik Damir Šprem, te dodaje kako će modernizacija nogometnih igrališta svim stanovnicima, posebice djeci i mladima, omogućiti bavljenje sportom na kvalitetnijoj razini te im tako im osigurati zdraviju i kvalitetniju svakodnevicu.

Radovi koji su se odvijali na sportskim borilištima u proteklom vremenu uključivali su rekonstrukciju nogometnog igrališta, nabavu aluminijskih golova, kučica za rezervne igrače i suce sa sjedalicama, nogometnih mreža, traktorske kosilice, metalnih konstrukcija za snimanje utakmica, a sve zajedno ukupne vrijednosti gotovo 550 tisuća kuna.

– Oba nogometna igrališta i sva postavljena oprema posjeduju potrebne certifikate i zadovoljavaju norme ŽNS Varaždin te sada nakon što smo osigurali igračima potrebne uvjete, zajedno se s klubovima veselimo nastupima u novoj sezoni u 2., odnosno 3. Županijskoj nogometnoj ligi. Jedan dio sredstava za ove investicije Općina Maruševec osigurala je kroz Program ruralnog razvoja putem Lokalne akcijske grupe – LAG Sjeverozapad za Tip operacije 7.4. gdje su nam odobrena europska sredstva, dok smo drugi dio investicije osigurali kroz općinski proračun, rekao je zamjenik načelnika Mario Klapša.

Osim nogometnog terena, pripremljen je projekt rekonstrukcije i energetske obnove klupskih prostorija NK Rudar 47 u Donjem Ladanju, za što je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije Općini Maruševec odobrilo sufinanciranje u visini 150 tisuća kuna. Ovo je još jedan primjer opravdanosti ulaganja u modernizaciju infrastrukture ali i racionalnosti u planiranju potrebnih investicija, naglašavaju u Općini Maruševec.

Promjena veličine fonta
Kontrast