Općina Maruševec podržava ugostitelje

Članice i članovi Općinskog vijeća Općine Maruševec na sjednici održanoj ovog tjedna donijeli su jednoglasno odluku o oslobođenju plaćanja komunalne naknade za ugostitelje, koji su od kraja studenoga prošle godine zatvoreni zbog epidemioloških mjera.

S ciljem sprečavanja znatne gospodarske štete uzrokovane širenjem bolesti COVID-19, obveznici koji se bave ugostiteljskom djelatnošću na području Općine Maruševec u cijelosti su oslobođeni obveze plaćanja komunalne naknade za poslovni prostor, u vremenskom razdoblju od 1. siječnja do 30. lipnja 2021. godine.

Općina Maruševec pojačano prati potrebe građana od početka epidemije bolesti COVID-19 te u okviru svojih djelokruga i mogućnosti, mjerama potpore i poticajnim sredstvima nastoji ublažiti negativne ekonomske posljedice kako bi se očuvala postojeća radna mjesta te olakšala cjelokupna gospodarska situacija. I ove će se godine gospodarstvenici i poljoprivrednici moći javiti za bespovratna sredstva u cilju poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva, poljoprivrede i turizma za što je Općina Maruševec osigurala sredstva u Proračunu.

Promjena veličine fonta
Kontrast