Plasman na Državnu smotru

Članovi tamburaške sekcija KUD-a „Klaruš“ Maruševec, ove su nedjelje (05.06.2016.) nastupili na 10. Županijskom smotri tamburaških sastava i orkestara. Smotra je bila održana u Glazbenoj školi Varaždin, a organizator smotre je bila Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Varaždinske županije.

Tamburaši KUD-a“Klaruš“ Maruševec natjecali su se u kategoriji koncertnih sastava. Tom prilikom su izveli dvije skladbe: Pjesma i ples (Tihomil Vidošić) i Zimsko cvijeće (Dragutin Zehenter).  Tamburaškim koncertnim sastavom KUD-a „Klaruš“ ravnao je Franjo Plantak koji je ujedno i dugogodišnji voditelj tamburaške sekcije KUD-a.

Smotru je pratio  gospodin Ivan Potočnik, selektor Hrvatskog sabora kulture, koji je nastup „Klaruša“ ocijenio veoma uspješnim, čime je osiguran nastup na 23. Susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava u Dugom Selu (državna smotra). KUD „Klaruš“ Maruševec, predstavljat će Varaždinsku županiju u kategoriji koncertnih sastava.

Ostvareni uspjeh rezultat je dobrog i stručnog rada u KUD-u, te nagrada za marljiv rad članova tamburaškog sastava. (zp)

Promjena veličine fonta
Kontrast