Podijeljena 94 prehrambeno-higijenska paketa za korisnike iz evidencije GDCK Ivanec

Gradsko društvo Crvenog križa sukladno zakonskim i statutarnim odredbama prikuplja i pruža humanitarnu pomoć socijalno-ugroženim obiteljima s područja gradova: Ivanec i Lepoglave i općina: Bednja, Donja Voća, Klenovnik i Maruševec.

Slijedom toga, a zahvaljujući sredstvima prikupljenima u akciji ”Solidarnost na djelu” 2013.” i donaciji iz Hrvatskog Crvenog križa za korisnike Gradskog društva Crvenog križa Ivanec osigurano je 94 prehrambeno-higijenskih paketa. Iz sredstava solidarnosti 2013.g. kupljene su namirnice za 73 prehrambena paketa i za 25 malih dječjih paketića; dok je ostatak paketa doniran iz Hrvatskog Crvenog križa.

Podjelom je obuhvaćeno s područja Općine Bednja (27 obitelji), Općina Klenovnik (9 obitelji), Općina Maruševec (11 obitelji), Općina Donja Voća (10 obitelji), Grad Ivanec (21 obitelj), Grad Lepoglava (16 obitelji).

Sastav paketa bio je slijedeći: brašno 2kg; šećer 1kg, ulje 1l, sol 1kg, krušne mrvice 500g, riža 1kg, haše 200g, tjestenina 800g, gotova juha 2 kom, kava 200g, pašteta100g, mesni narezak 100g, marmelada 700g, čaj 20g, keksi 350g, a za obitelji s djecom u sastavu paketa je i 2kg deterdženta. Za obitelji s djecom u sastavu paketića za svako dijete našli su se: sirup, štapići, bomboni, čokolada i druge grickalice).

U podjeli prehrambeno-higijenskih paketa pomagali su nam naši volonteri i to: Vjekoslav Žirovec, Josip Polančec, Stjepan Bahun, Zlatko Barbir, Valerija Brlek, Antun Herceg i Danijela Stančić.

Korisnici koji su obuhvaćeni podjelom jesu socijalno-ugroženi pojedinci i obitelji – korisnici pomoći za uzdržavanje CZSS Ivanec koji udovoljavaju i ostalim otežavajućim okolnostima (stariji od 65 godina života, bolest, višečlane obitelji, jednoroditeljske obitelji), ali i samci/obitelji koji su se našli u položaju trenutačne materijalne ugroženosti, a koji udovoljavaju prihodovnom cenzusu prema Programu humanitarne pomoći GDCK Ivanec. Radi se o obiteljima koje teško žive, na terenima koji su teško dostupni, o obiteljima koje trebaju našu pomoć !

Promjena veličine fonta
Kontrast