Područna škola Druškovec postala eko-škola

U zagrebačkom restoranu Gastro Globus održana je svečana podjela zelenih zastava i certifikata budućim eko – školama, kao i produžetak statusa onim već postojećim odgojno – obrazovnim ustanovama.

Uz podršku Općine Maruševec te uz poduzetni duh i mnogo truda naših učenika, učitelja i učiteljica, Područna škola Druškovec je također među ovogodišnjim dobitnicama zelene zastave.

Da bi se stekao status škole koja misli i djeluje zeleno, potrebno je ispuniti mnoge zadane ciljeve vezane uz edukaciju i djelovanje u školi i izvan nje, a u smislu ekološkog razmišljanja, postupanja, zbrinjavanja otpada, smanjenja novog (nepotrebnog) otpada i još puno sličnih aktivnosti.

Podjelu je vodio Ante Kutle, predsjednik udruge Lijepa naša, a okupljenima su se obratili i gradonačelnik Velike Gorice, izaslanica Milana Bandića te izaslanica predsjednika Sabora.

Svečanosti podjele zelene zastave nazočili su načelnik Općine Maruševec Damir Šprem i zamjenik načelnika Mario Klapša, te učiteljica Marija Grah i ravnatelj Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec Tomislav Vincek.

Promjena veličine fonta
Kontrast