Položeni vijenci i održan memorijalni braniteljski turnir u povodu obilježavanja Dana državnosti

Obilježavajući Dan državnosti Republike Hrvatske, općinsko izaslanstvo položilo je vijence i zapalilo svijeće kod spomenika braniteljima i na središnjem križu na groblju u Druškovcu.

Vijence i svijeće položili su načelnik Damir Šprem, zamjenik načelnika Mario Klapša i predsjednik Općinskog vijeća Josip Špoljar, te predstavnici braniteljskih udruga s područja Varaždinske županije.

U prigodi Dana državnosti, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Ogranak Maruševec organizirala je treći po redu memorijalni braniteljski turnir „Heroji Maruševca“, koji se ove godine održavao u Druškovcu.

Turnir je otvorio načelnik Damir Šprem nakon Svete mise zadušnice u kapeli Svetog Roka u Druškovcu koju je predslavio velečasni Krunoslav Milovec. Na turniru su sudjelovali predstavnici braniteljskih udruga s područja Varaždinske županije, kao i udruge civilnog društva s područja Općine Maruševec. Natjecanja u malom nogometu, pikadu, visećoj kuglani, belotu i streljaštvu održani su nakon prigodnog programa članova Kulturno-umjetničkog društva Klaruš iz Maruševca.

Promjena veličine fonta
Kontrast