POMOĆ SOCIJALNO I MATERIJALNO UGROŽENIMA-BOŽIĆ 2015.

 

Ivanec, 23.12.2015.

Ur.broj:01/8-8-36/15

 

Predmet: Pomoć socijalno i materijalno ugroženim obiteljima- Božić 2015.

GDCK Ivanec podijelilo je 95 prehrambeno-higijenskih paketa za 95 socijalno i materijalno ugroženih obitelji, te smo tako pružili pomoć za 234 člana obitelji (sa 57 djece). Također, podijeljeno je 28 kom novih školskih torbi i 22 kom pernica iz donacije Knjižare ”Maček” iz Lepoglave, te 100 kg mandarina iz donacije DCK Varaždinske županije.

Prehrambeno-higijenski paketi podijeljeni su zahvaljujući prikupljenim donacijama hrane u akciji Solidarnost na djelu 2015. u kojoj su sudjelovale: OŠ Bednja, OŠ Donja Voća, OŠ Višnjica, OŠ Kamenica, OŠ Lepoglava, PŠ Salinovec i OŠ Klenovnik i OŠ Radovan. Škole su prikupile 504 kg, 800 kom i 55l raznih prehrambenih proizvoda, te 226 kom raznih higijenskih proizvoda. Donacija hrane prikupljena je i od građana u Trgovini Super Konzum u Ivancu. Tijekom Tjedna solidarnosti HCK prikupljeno je ukupno: 191 kg/kom i 23l raznih prehrambenih namirnica, te 66 kom drugih prehrambenih namirnica i higijenskih proizvoda od građana u trgovini Super Konzum.

U akciji solidarnosti, prikupljali smo i financijska sredstva, prodajom novčanih bonova zahvalnosti. Na taj način, prikupljeno je ukupno: 14.867,40kn. U prikupljanju financijskih sredstava sudjelovali su: OŠ Ivanec, OŠ Maruševec, OŠ Klenovnik, OŠ Donja Voća, OŠ Radovan, OŠ Kamenica, OŠ D. Višnjica, SŠ Ivanec, te poduzeća : Itas Ivanec, Ivančica Ivanec, Kaznionica u Lepoglavi, te Odgojni dom Ivanec.

U akciji solidarnosti osobito su se istaknuli: Iz OŠ Klenovnik: Nikola Gladović, Emil Jug, Lorena Golub, Jana Janžek, Karlo Božinić, Ivona Lukavski, Elizabeta Pintarić, Tea Car, Maja Cerovčec, Mateo Videc i Sandra Križanec-koji su obilazili samo mjesto i građanima za poklonjen novac uručivali novčani bon zahvalnosti. Nadalje, iz OŠ Donja Voća osobito su se istaknuli: Mark Premužić, Matej Kokotec i Dorian Šteković; te iz SŠ Ivanec: Suzana Kralj i Petra Jalšovečki. U prikupljanju namirnica u Trgovini Super Konzum sudjelovali su slijedeći volonteri Crvenog križa: Ana Botković, Andrea Lončar, Žana Sanković, Sara Pesamosca, Klara Čanžar, Ivona Jug, Đuro Horvat, i Erman Šačiri.

Također, kao pomoć djeci iz socijalno i materijalno ugroženih obitelji, DV Ivančice Ivanec, grupa Zvončići osigurala je 36 poklona za djecu koju su pripremili roditelji, tete i djeca na zajedničkim radionicama.

Projektom Ministarstva socijalne politike i mladih ”Zajedno za djecu” svrha kojeg je za djecu iz socijalno-ugroženih obitelji osigurati odjeću i obuću, te školski pribor obuhvaćeno je od rujna – prosinca ove godine 203 djece, čije su obitelji na taj način realizirale kupnju u ukupnom iznosu od 101.500,00 kn. Do kraja ove školske godine projektom će biti obuhvaćeno još 81 dijete iz socijalno-ugroženih obitelji koje se u projekt predložene u zajedničkoj suradnji CZSS Ivanec, GDCK Ivanec i škola. Ovaj projekt dodatno je financiran od JLSU (Ivanec, Lepoglava, Bednja, Maruševec i Klenovnik) u ukupnom iznosu od 11.700,00 kn., dok je Ministarstvo socijalne politike i mladih osiguralo iznos od 164.571,00 kn.

Hvala svima na suradnji i pomoći !!! Vaš dar za pravu stvar

Pripremila: Jasminka Ruhek, dipl.soc.radnik

333

DSC08772_za FB

 

 

 

 

Promjena veličine fonta
Kontrast