Ministar Tomislav Tolušić posjetio Općinu Maruševec

U četvrtak 4. kolovoza, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić posjetio je općinu Maruševec. Posjeta je organizirana u sklopu posjete ministra Varaždinskoj županiji, gdje je održao radne sastanke s načelnicima i predsjednicima općinskog vijeća.

Glavna tema razgovora bile su mogućnosti financiranja projekata općina sredstvima iz EU fondova. Načelnik općine Maruševec Ivan Šagi upoznao je ministra Tolušića s dva projekta i to sportsko rekreacijskim centrom u Donjem Ladanju vrijednosti 3.000.000,00 kuna te projektom uređenja nerazvrstane ceste u Druškovcu vrijednim 900.000,00 kuna, a prezentirana su i četiri projekta za koje je u toku ishođenje građevinske dozvole.

Ministar Tolušić iskazao je zadovoljstvo do sada učinjenim kao i spremnošću općina za natječaje iz EU fondova i povlačenje EU sredstava te naglasio da je s obzirom na broj pripremljenih projekata siguran da će Varaždinska županija u narednom razdoblju biti pri samom vrhu po povlačenju sredstava iz fondova Europske unije.

Projekti koji su predstavljeni odnose se na obnovu školskih dvorana, vrtića, društvenih domova, prometnica, rekreacijskih prostora, a važno je naglasiti da su svi oni orijentirani na podizanje kvalitete života stanovnika ruralnih područja koji su često nepravedno zaboravljeni. Ministar Tolušić je bio iznenađen s veličinom općine Maruševec i brojem stanovnika te primijetio da shvaća kako nije lako  ispoštivati sve zahtjeve koji iz toga proizlaze.

Uz načelnika općine Maruševec Ivana Šagi na prijemu je bio i predsjednik općinskog vijeća Dragutin Kišić te predsjednik županijske organizacije HDZ-a Anđelko Stričak.

20160804_111056

20160804_111240

Promjena veličine fonta
Kontrast