Posjeta gerontodomaćicama i djelatnicima Crvenog križa Ivanec

Načelnik Općine Maruševec Damir Šprem i njegov zamjenik Mario Klapša te gradonačelnik Grada Ivanca Milorad Batinić danas su u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Ivanec čestitali Dan žena gerontodomaćicama koje se na području ovih dviju jedinica lokalne samouprave u sklopu projekta Zaželi brinu o starim, nemoćnim i bolesnim osobama.

Uz cvijeće za gerontodomaćice i djelatnice Crvenog križa, lončanice su nabavljene i za korisnice usluga koje će, zna li se da neke od njih žive u obiteljskoj i socijalnoj izolaciji, nedvojbeno razveseliti ovaj mali znak pažnje.

Riječ je o EU projektu koji Gradski Crveni križ provodi s više partnera, a među njima su Općina Maruševec i Grad Ivanec, a u čijem je sklopu zaposleno 5 žena s područja Ivanca i dvije s područja susjedne općine.

Posjeta čelnika bila je i prilika da im ravnateljica GDCK Jasminka Ruhek zahvali na besprijekornom izvršavanju obveza po pitanju financiranja. Istaknula je i zadovoljstvo provedbom projekta kojima je nezaposlenim ženama omogućen povratak u svijet rada i kojim je, s druge strane, omogućena velika pomoć senzitivnim skupinama kojima treba pomoć u poslovima u i oko kuće, ali i pratnja do liječnika i doma zdravlja. Istaknula je i potrebu rješavanja prostornih problema Crvenog križa.

Izvor: Ivanec.hr

Promjena veličine fonta
Kontrast