Potpredsjednik Vlade Štromar posjetio Općinu Maruševec

Potpredsjednik Vlade Štromar: Sjever zaslužuje svoju priliku i dalje

Općina Maruševec jedna je od jedinica lokalne samouprave na sjeveru Hrvatske u kojima je sredstvima Ministarstva sufinancirano više projekata. Načelnik Damir Šprem i zamjenik načelnika Mario Klapša ugostili su potpredsjednika Vlade i ministra graditeljstva i prostornog uređenja Predraga Štromara te ga proveli kroz realizirane projekte za nedavnog posjeta Općini Maruševec.

Štromar je rekao kako je politika često gluha i slijepa na stvarne potrebe ljudi, ali da se to u posljednje tri godine promijenilo.

– Samo iz Ministarstva graditeljstva u Varaždinskoj županiji uloženo je u projekte vrijedne oko pola milijarde kuna. Obnovili smo škole, bolnice, društvene domove, ulagali u komunalne projekte, sanirali klizišta. Planiramo tako i dalje i moramo to nastaviti – poručio je Štromar.

Načelnik Šprem i zamjenik Klapša istaknuli su da je ukupna vrijednost projekata 2,6 milijuna kuna, a Ministarstvo graditeljstva je sudjelovalo s 1,5 milijuna. U posljednje je tri godine na području Općine Maruševec poduprlo modernizaciju nerazvrstanih cesta sa 110.000 kuna, proširenje mjesnog groblja u Druškovcu sa 137.000, modernizacija javne rasvjete s 277.000, izmjene i dopune prostornog plana uređenja općine s 54.400 te sanaciju klizišta s 340.000 kuna. Sanaciju još dva klizišta financirale su Hrvatske vode.

– Odradili smo 7 projekata u kojima je Ministarstvo sufinanciralo od 50 do 70 posto. Krenuli smo na početku s projektima koji su bili prijeko potrebni, kao što su izmjena i dopuna prostornog plana, koju je Ministarstvo sufinanciralo s 50 posto. Zatim je na red došao projekt koji je počeo 2008. godine, ali je dugo stajao – proširenje groblja u Druškovcu. Ministar Štromar krenuo s inicijativom da se saniraju klizišta na sjeveru Hrvatske, što je poslije prešlo na Hrvatske vode, i svake godine smo odradili po jedno klizište. Što se tiče komunalne infrastrukture, već dvije godine Ministarstvo Općini Maruševec sufinancira modernizaciju javne rasvjete – rekao je načelnik Šprem.

Promjena veličine fonta
Kontrast