Predavanje poljoprivrednim proizvođačima

S obzirom na interes mještana za predavanje Poljoprivredne savjetodavne službe radi obveze obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva da prisustvuju predavanjima radi ostvarivanja državnih potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

 

Općina Maruševec i Poljoprivredna savjetodavna služba ponovno organiziraju

PREDAVANJE POLJOPRIVREDNIM PROIZVOĐAČIMA

 Koje će se održati u utorak 05.03.2013. godine u 18,00 sati u općinskoj zgradi u Maruševcu 6


Obavještavamo poljoprivredne proizvođače da će stručni savjetnici poljoprivredne savjetodavne službe navedenog datuma održati predavanje o višestrukoj sukladnosti u poljoprivredi.

 

Zakon o državnoj potpori poljoprivredi i ruralnom razvoju (NN, 120/12) korisnici izravnih plaćanja OBAVEZNI su ispunjavati uvjete višestruke sukladnosti u poljoprivrednoj proizvodnji.

 

Obzirom na nove zakone i prilagodbe EU bit će zastupljeno nekoliko tema:

1.     višestruka sukladnost,

2.     integrirana proizvodnja,

3.     IPARD program i

4.     legalizacija objekata

 

Osim navedenih tema poljoprivrednici će biti upoznati sa ostalim zakonima i pravilnicima koji obuhvaćaju djelokrug njihove proizvodnje, a kojih se moraju pridržavati, kako bi na vrijeme mogli ispuniti sve uvjete i poduzeti potrebne mjere propisane zakonom.

 

Na predavanje je obvezan doći bar jedan član OPG-a koje nije prisustvovalo do sada održanim predavanjima u 2013. godini i obavezno sa sobom donijeti MIBPG gospodarstva (zelenu karticu OPG-a)

 

Napominjemo da su se na predavanja dužni odazvati samo poljoprivrednici koji u 2013. godini nisu prisustvovali niti jednom do sada organiziranom predavanju Poljoprivredne savjetodavne službe.

Promjena veličine fonta
Kontrast