Predstavljanje novog Zakona o udrugama

Obavještavamo Vas da će se u ivanečkoj Gradskoj vijećnici (Trg hrvatskih ivanovaca 9b), u četvrtak. 16. listopada od 14 do 16 sati organizirati predstavljanje Zakona za zainteresirane udruge.
Novi Zakon o Udrugama stupio je na snagu 1. listopada 2014. godine, a kako bi se predstavile novine koje Zakon donosi, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva Jako i Ured za udruge Vlade RH organizira predstavljanje Zakona za zainteresirane udruge.
Predstavljanje je zamišljeno kao kraće predavanje uz prostor za postavljanje pitanja, kako bi se što veći broj poglavlja mogao obraditi i približiti svim sudionicima.
Svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti putem e-maila: pouvz@programjako.info Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. (s podacima: ime i prezime, organizacija i broj mobitela ili telefon) ili prijavnog obrasca dostupnog na www.programjako.info, najkasnije do 13. listopada 2014.
Predstavljanje zakona će se održati u suradnji s Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske. Zakon će predstaviti Vesna Lendić Kasalo, zamjenica ravnatelja Ureda. Novim Zakonom o udrugama koji je stupio na snagu 1. listopada 2014. jasnije se uređuje osnivanje, djelovanje, pravni položaj, imovina, odgovornost, financiranje, nadzor te prestanak postojanja udruge sa svojstvom pravne osobe, kao i upis i prestanak djelovanja stranih udruga u Republici Hrvatskoj.
Sudjelovanje na radionici, kao i svim drugim aktivnostima programa, je besplatno.
Promjena veličine fonta
Kontrast