Projekt ”Humanitarni paket za središnju Hrvatsku”

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec započelo je sredinom ožujka s provedbom projekta ”Humanitarni paket za središnju Hrvatsku” za ukupno 626 korisnika sa područja djelovanja GDCK Ivanec.

Nositelj projekta je Hrvatski Crveni križ, a jedan od partnera u projektu je GCK Ivanec. Projekt je odobren od stane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a financiran je iz Fonda europske pomoći za najugroženije (FEAD). Razdoblje provedbe projekta je jedna godina (30.9.2016.-29.9.2017.).

Cilj projekta je podjelom hrane i higijenskih potrepština pomoći najsiromašnijim našim sugrađanima koji žive ispod granice siromaštva. Korisnici projekta su siromašne osobe i osobe u riziku od siromaštva prema kriterijima Hrvatskog Crvenog križa i to: korisnici zajamčene minimalne naknade evidentirani od centara za socijalnu skrb, zatim slijede osobe koje nisu korisnici ZMN ali su u teškoj materijalnoj situaciji, a koje su evidentirane u zajedničkoj suradnji CZSS i GDCK Ivanec prema jasno definiranim kriterijima.

Podjelom hrane obuhvatit ćemo 542 odraslih i djece od 15 i više godina; zatim 73 djece od 5-14 godina, te 11 djece od 0-4 godine; tj. ukupno 626 korisnika iz 370 obitelji s područja djelovanja GDCK Ivanec, tj. s područja gradova Ivanca i Lepoglave i općina: Bednja, Donja Voća, Klenovnik i Maruševec. Prehrambeni paketi dijeliti će se ukupno 3 puta tijekom razdoblja provedbe projekta, a paketi higijene jednom.

GDCK Ivanec je u petak, 10.3. primilo prvu isporuku robe tj. paketa hrane, koji su već podijeljeni korisnicima s područja općina: Bednja, Klenovnik i Maruševec. Ovih dana slijedi isporuka paketa hrane za sve ostale korisnike tj. korisnike s područja općine: Donja Voća i za gradove Ivanec i Lepoglavu.

Podjelom će biti obuhvaćeno: 158 korisnika s područja grada Ivanca; 137 korisnika s područja grada Lepoglave; 126 korisnika s područja općine Bednja; 98 korisnika s područja općine Donja Voća, 74 korisnika s područja općine Maruševec i 33 korisnika s područja Općine Klenovnik.

U provođenju projekta GDCK Ivanec od iznimne su pomoći gradovi i općine, od kojih će pojedini od njih pakete distribuirati na teren u suradnji sa svojim Vatrogasnim društvima, a pojedini u suradnji sa svojim zaposlenicima.

GDCK Ivanec zahvaljuje Srednjoj školi Ivanec i Odgojnom domu Pahinsko Ivanec koji su pomagali prilikom istovara 626 komada paketa hrane.

Vrijednost paketa hrane biti će za područje djelovanja GDCK Ivanec: 173.620,65 kn u sve tri podjele; ako tome pridodamo jednu podjelu paketa higijenskih proizvoda vrijednost projekta za područje GDCK Ivanec biti će preko 200.000,00 kn

Pripremila: Jasminka Ruhek

DSC00404

Promjena veličine fonta
Kontrast