Prvi korak prema izgradnji sportske dvorane Područne škole Druškovec

Nedostatak sportske dvorane dugogodišnji je problem škole u Druškovcu koju pohađa oko 120 učenika. U cilju rješavanja spomenutog problema, Općina Maruševec potaknula je izgradnju športske dvorane uz Područnu školu Druškovec.

Zgrada Područne škole Druškovec izgrađena je 1982. godine, a kasnije je 2007. godine dograđena te ju trenutno polazi oko 120 učenika s područja naselja Novaki, Cerje Nebojse, Druškovec i Koškovec.

Na inicijativu Općine Maruševec održan je sastanak s predstavnicima Varaždinske županije na temu izgradnje sportske dvorane, kako bi se nastavnicima i učenicima omogućilo izvođenje nastave tjelesnog odgoja prema svim pedagoškim standardima u suvremeno opremljenoj dvorani.

Ovog tjedna započeli su radovi na izmjeri zemljišta za projektiranje i izgradnju sportske dvorane, predviđene bruto površine 650 m2 koja će pojačati kvalitetu odgojno-obrazovnog procesa i života lokalne zajednice. Kao nositelji stvarnih prava na nekretninama koje graniče sa zemljištem, izmjeri su prisustvovali načelnik Damir Šprem, zamjenik načelnika Mario Klapša, župnik Župe Maruševec Krunoslav Milovec te ravnatelj škole Tomislav Vincek.

Iako je osnivač škole Varaždinska županija, Općina Maruševec proračunskim sredstvima redovito vodi brigu o osnovnoškolskom obrazovanju n, kroz sufinanciranje učenicima produženi boravak u školi, autobusni prijevoz, tople obroke za djecu teškog imovinskog stanja, škole plivanja, nabavku radnih bilježnica te školskih ormarića (ukupno 700 tisuća kuna).

U proteklom vremenu, Općina je uložila i značajna sredstva školsku infrastrukturu, i to u zvučnu izolaciju sportske dvorane u OŠ Gustava Krkleca Maruševec (230 tisuća kuna) i modernizaciju prometnice i javne rasvjete do škole (preko 1 milijun kuna), ali i za rekonstrukciju školske kuhinje u Druškovcu (100 tisuća kuna), te proširenje i uređenje prometnice do škole (148 tisuća kuna), kao i asfaltiranje prilaza školi (50 tisuća kuna).

Promjena veličine fonta
Kontrast