Posebna regulacija prometa uoči i na sam blagdan Svih svetih

U povodu obilježavanja blagdana Svih svetih, u subotu 31. listopada, a posebno u nedjelju 1. studenoga očekuje se veći broj vozila u blizini groblja Maruševec, stoga će biti uspostavljena privremena regulacija prometa u toj zoni.

Epidemiološke mjere

S obzirom na svakodnevno povećanje broja osoba pozitivnih na koronavirus COVID-19, pozivamo građane koji planiraju ići na groblje da se probaju ograničiti samo na svoju župu ili općinu, kako bi se izbjegli nepotrebni bliski kontakti. Također, apeliramo da građani iskoriste dan prije i nakon samog blagdana Svih svetih za odlazak na groblja, kako bi se izbjegle gužve.  Komunalno poduzeće MARKOM osiguralo je dezinfekcijska sredstva na ulazima u groblja, a građani su pritom dužni nositi zaštitne maske te se pridržavati svih ostalih propisanih epidemioloških mjera.

Jednosmjerni promet

Općina Maruševec i Uprava groblja u Maruševcu – komunalno poduzeće Markom, skreću pozornost svim vozačima na poštivanje prometnih propisa. Prije svega, to se odnosi na brzinu kretanja za koju molimo vozače da prilagode stanju i uvjetima na cesti, te da kod parkiranja vozila pravilno koriste parkirališna mjesta na parkiralištu kod groblja i uz prometnice, te na taj način omoguće nesmetan prolaz pješacima.

Od petka, 30. listopada od 12 sati pa do 20 sati u nedjelju, 1. studenoga ove godine, temeljem suglasnosti Policijske uprave Varaždinske uspostavit će se privremena regulacija prometa na lokalnoj, kao i na nerazvrstanim cestama u zoni groblja u Maruševcu, koje će i ove godine nadgledati službenici Policijske postaje Ivanec.

U tom će se vremenu dio ceste od raskrižja u Biljevcu iz pravca Čalinca i Kapelca do groblja odrediti za jednosmjerni promet u smjeru groblja, dok će se za odlazak s groblja koristiti cesta prema Maruševcu koja će također bit određena za jednosmjerni promet. Prilazna cesta iz smjera Bikovca prema groblju zadržava prometovanje u oba smjera, s time da se za odlazak s groblja u pravcu Maruševca preporučuje cesta koja je određena kao jednosmjerna.

Također, Općina Maruševec i Komunalno poduzeće MARKOM pozivaju sve vozače da poštuju prometne znakove koji će biti postavljeni od strane djelatnika komunalnog poduzeća radi privremene regulacije prometa u zoni groblja Maruševec, kao i da koriste izgrađeno parkiralište, vodeći računa da se nesmetano može ući i izaći s parkirališta.

Promjena veličine fonta
Kontrast