Potpisani ugovori s novim studentima

I za ovu je godinu Općina Maruševec u Proračunu osigurala sredstva u visini 250 tisuća kuna za pomoć studentima za vrijeme njihova školovanja. U proteklih mjesec dana ugovore za dodjelu stipendija potpisala su nova 22 nova studenta, tako da Općina Maruševec trenutno stipendira 64 studenta.

Načelnik Damir Šprem i zamjenik načelnika Mario Klapša izražavaju zadovoljstvo što na ovaj način Općina Maruševec može pomoći i poticati studente na ulaganje svoje u obrazovanje, prije svega zbog sebe i svoje budućnosti, a zatim i zbog svojih obitelji i lokalne zajednice. -Želimo studentima puno snage, strpljenja i upornosti kako bi u ovim izazovnim vremenima dovršili studiranje i postali u punom smislu iznimno korisni članovi zajednice u našoj općini, poručuju iz Općine Maruševec.

Općina Maruševec za studente koji studiraju na području Varaždinske i Međimurske županije mjesečno izdvaja 300 kuna, dok za studente koji studiraju izvan tih županija 350 kuna mjesečno. Osim za stipendije, za područje školovanja Općina Maruševec osigurava financijska sredstva u visini od gotovo 900 tisuća kuna. Tim se sredstvima sufinancirana produženi boravak u osnovnoj školi, nabavljaju radne bilježnice, organizira škola plivanja, prijevoz učenika kao i topli obrok djece slabijeg imovinskog stanja. Početkom ove godine, Općina Maruševec je u suradnji s Varaždinskom županijom nabavila i postavila školske ormariće za učenike matične škole u Čalincu te područnih škola u Druškovcu i Gredi, u vrijednosti 100 tisuća kuna.

Promjena veličine fonta
Kontrast