Štrajk u školama u četvrtak i petak!

Budući da osnovne i srednje škole na svojim web stranicama objavljuju informacije vezane uz organizirani cirkularni štrajk te da se njihova posjećenost zadnja dva dana uvelike povećala, mnogi i danas imaju poteškoća s otvaranjem tih stranica.

Stoga dijelimo informaciju kako danas, četvrtak 10. listopada 2019. godine, Sindikat hrvatskih učitelja sukladno članku 205. Zakona o radu organizira štrajk. Članovi podružnice Sindikata hrvatskih učitelja OŠ “Gustav Krklec” Maruševec sudjeluju u najavljenom štrajku i u školama nema nastave. Svi učenici koji danas dođu u školu bit će adekvatno zbrinuti, i ujutro i u produženom boravku.

Danas štrajkaju svi, a od sutra svaki dan po nekoliko županija i to na dijametralno suprotnim krajevima Hrvatske: u Splitsko-dalmatinskoj, Dubrovačko-neretvanskoj, Varaždinskoj i Međimurskoj županiji. Jučerašnje mirenje sindikata i Vlade je propalo, a štrajk će prema najavama sindikalista, trajati do ispunjenja zahtjeva, a to je povećanja koeficijenta složenosti poslova za 6 posto.

U skladu s navedenim, u petak, 11. listopada 2019. godine, Sindikat hrvatskih učitelja sukladno članku 205.  Zakona o radu organizira štrajk, u kojemu će sudjelovati i članovi podružnice Sindikata hrvatskih učitelja OŠ “Gustav Krklec” Maruševec. Sutra, kao i danas, neće biti nastave, a svi učenici koji taj dan dođu u školu bit će adekvatno zbrinuti, i ujutro i u produženom boravku.

Nastava se nastavlja opet u ponedjeljak, 14. listopada 2019. godine, po ustaljenom rasporedu nastave i prijevoza.

Promjena veličine fonta
Kontrast