Svečano obilježavanje Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, 25.10.

Svečano obilježavanje Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, 25.10. ,

obilježavanje: 21.10.: ukupno 268 darivatelja ostvarilo pravo za zahvalnicu ili zahvalnicu sa znakom priznanja

Dana 21. listopada 2016. u hotelu Orion u Horvatskom s početkom u 18:00 sati, Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec, svečano će se obilježiti Dan dobrovoljnih darivatelja krvi – 25. listopad.

Dan DDK 2016.g. obilježava se pod motom ”Krv nas sve povezuje” te je ovaj dan prilika da se svim darivateljima koji kroz cijelu godinu prema načelima dobrovoljnosti, anonimnosti, solidarnosti i besplatnosti daruju svoju krv zahvali na njihovoj plemenitosti, humanosti i ljubavi prema čovjeku, te da ih sredina u kojoj žive i rade posebnom pažnjom istakne i nagradi te samim time pokaže da iznimno cijeni i poštuje svaku kaplju darovane krvi.
Darivatelji krvi nacionalno su bogatstvo svake zemlje.
Za svaku pohvalu su rezultati GDCK Ivanec u prvih 9 mjeseci ove godine, sukladno kojem je plan za cijelu 2016.g. premašen za 233 doze. Naime, u prvih 9 mjeseci o.g. prikupljene su 1933 doze krvi, dok je planirani broj doza za ovu godinu iznosio 1700 doza krvi. Također u prvih 9.mjeseci čak 93 darivatelja darivala su krv prvi put. GDCK Ivanec ima čak 34%žena-darivateljica krv, što je iznad prosjeka u RH, gdje svega 16% žena daruje krv. Uz pomoć voditelja aktiva zadnjih godina GDCK Ivanec ostvaruje izvanredne rezultate te se prema podacima iz 2015.g. nalazi na visokom 13 mjestu /108 po broju prikupljenih doza krvi na 100 stanovnika sa 6,81 dozom na 100 stanovnika.

Svečanost se održava u čast 31. darivatelja koji su zaključno s 30. rujna 2016. ostvarili pravo na zahvalnicu i brončani znak priznanja odnosno srebrni znak priznanja, a jedan darivatelj primiti će zahvalnicu za izvanredan uspjeh sa plaketom koja se uručuje za 125 puta darovanu krv.
Darivatelji koji su ove godine ostvarili pravo na zahvalnicu i znak priznanja dolaze iz aktiva DDK Ivanec, Lepoglava, Maruševec, Klenovnik i aktiva DDK ”Kaznionice u Lepoglavi”. Iz aktiva DDK Ivanec zahvalnicu sa znakom priznanja primiti će 13 darivatelja, iz aktiva DDK Lepoglava: 7 darivatelja; iz aktiva DDK Maruševec: 4 darivatelja, a iz aktiva DDK Kaznionice u Lepoglavi: 6 darivatelja.

Sukladno Pravilniku o priznanjima Hrvatskog Crvenog križa, ženama – darivateljicama krvi pripada pravo na zahvalnicu i brončani/srebrni odnosno zlatni znak priznanja za 35,55 i 75 puta darovanu krv.
Na ovogodišnjoj podjeli za 35 puta darivanu krv zahvalnicu i brončani znak priznanja primiti će 6 žena-dobrovoljnih darivateljica krvi;
Dok za 55 puta darovanu krv, zahvalnicu i srebrni znak priznanja primiti će 2 žene-dobrovoljne darivateljice krvi.

Sukladno Pravilniku o priznanjima, muškarcima – darivateljima krvi pripada pravo na zahvalnicu i srebrni/zlatni znak priznanja za 50, 75 i 100 puta darovanu krv.
Na ovogodišnjoj podjeli za 50 puta darovanu krv zahvalnicu i brončani znak priznanja primiti će 18 darivatelja;
za 75 puta darovanu krv zahvalnicu i srebrni znak priznanja primiti će 4 darivatelja;

Osobita čast biti će uručivanje ZAHVALNICE ZA IZVANREDAN USPJEH SA PLAKETOM ZA 125 PUTA DAROVANU KRV g. Franciju Pintariću, iz aktiva DDK Ivanec, a koji je najveći dio svojih darivanja ostvario unutar GDCK Delnice.

Svečanosti će prisustvovati i svi dobrovoljni darivatelji krvi Gradskog društva Crvenog križa Ivanec koji su ranijih godina primili zlatni znak priznanja za 100 puta darovanu krv ili zahvalnicu za izvanredan uspjeh sa plaketom, a u GDCK Ivanec imamo 12 darivatelja s tako velikim brojem darivanja, te jednu ženu – darivateljicu sa ostvarenih 75 darivanja.
Također, svečanost će svojim prisustvom uveličati i voditelji aktiva dobrovoljnih darivatelja krvi – organizatori akcija DDK na terenu koji kontinuirano animiraju i okupljaju dobrovoljne darivatelje krvi te aktivno sudjeluju u promicanju i organizaciji akcija DDK; članovi Odbora i Nadzornog odbora Društva , predstavnici gradova i općina na području djelovanja Crvenog križa Ivanec, te nekolicina gostiju. Očekuje se da će svečanosti prisustvovati ukupno 55 uzvanika.

Također, za 237 darivatelja koji su ove godine ostvarili pravo na zahvalnicu za 1,5,10,20,25,30 ili 40 puta darovanu krv, Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec pripremilo je prigodnu čestitku povodom 25. listopada – Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, koju će svi darivatelji zajedno sa svojom zahvalnicom primiti na svoju kućnu adresu.

Ukupno 268 darivatelja (193 muškarca i 75 žena) Gradskog društva Crvenog križa Ivanec ostvarilo je ove godine pravo na zahvalnicu ili zahvalnicu i brončani odnosno srebrni znak priznanja, a g. Franci Pintarić na zahvalnicu za izvanredan uspjeh sa plaketom za 125 puta darovanu krv.

Sve darivatelje i goste na svečanoj podjeli priznanja zabavljati će glumačka družina ”Komedijaši” iz Stažnjevca sa svojom predstavom.

Povodom 25. listopada – Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, čast nam je i zadovoljstvo uputiti svim dobrovoljnim darivateljima krvi srdačne čestitke i izraze zahvalnosti za plemenitost, humanost i ljubav prema čovjeku i zahvaliti u ime svih kojima je darovana krv spasila život ili pomogla u ozdravljenju !
GDCK Ivanec zahvaljuje svim voditeljima aktiva darivatelja krvi koji kontinuirano animiraju i okupljaju dobrovoljne darivatelje krvi te aktivno sudjeluju u promicanju i organizaciji akcija DDK .
_____________________________________

Dana 24. 10. 2016.g. u palači Varaždinske županije biti će održan prijem za dobrovoljne darivatelje krvi iz sva četiri gradska društva Crvenog križa Ivanec, a kojemu će prisustvovati i troje darivatelja GDCK Ivanec i to:
FRANCI PINTARIĆ, iz aktiva DDK Ivanec koji će ove godine primiti ZAHVALNICU DDK ZA IZVANREDAN USPJEH S PLAKETOM ZA 125 PUTA DAROVANU KRV; g, STJEPAN PETAK, iz Aktiva DDK Kaznionice u Lepoglavi koji će ove godine primiti zahvalnicu i srebrni znak priznanja za 75 puta darovanu krv, te jedna darivateljica, gđa MARIJA TEŽAK, iz Aktiva DDK Ivanec koja ima 55 darivanja, koja je ovih dana ostvarila svojih 55 darivanja.

__________________________________________

Predsjednica Republike Hrvatske gospođa Kolinda Grabar Kitarović uručit će priznanja darivateljima koji su 2014. i 2015. Godine dali krv 100 i više puta – muškarci i 75 i više puta –žene.
Svečanost dodjele priznanja bit će održana u Uredu Predsjednice RH dana 28. listopada 2016.g.
Svečanosti će prisustvovati g. IVAN ČIČEK IZ IVANCA koji je u 2015.g. primio zahvalnicu i zlatni znak priznanja za 100 puta darovanu krv. G. Ivan Čiček zaključno sa 07.09.2016.g.  krv je darovao 107 puta.
G. Čiček primiti će odlikovanje RED DANICE HRVATSKE S LIKOM KATARINE ZRINSKE.

Ravnateljica GDCK Ivanec:
Jasminka Ruhek, dipl.soc.radnik

Promjena veličine fonta
Kontrast